Narkodømte leger fikk lisensen tilbake

For to år siden ble de to turnuskandidatene dømt til flere måneders fengsel for volds- og narkoforbrytelser. Nå har de fått legelisensen tilbake, skriver Dagens Medisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot de to turnuskandiatetene ved et sykehus i Fredrikstad vakte stor oppsikt i 1998. I retten innrømmet den ene å ha inntatt både ecstasy, anabole steroider og hasj før han havnet i basketak med politiet.

- Det var et rocka døgn, men at jeg røyker en joint før en seks ukers lang ferie, bør ikke få konsekvenser for yrkesvalget mitt. Jeg har aldri vært ruset på jobb, sa den ene legen til Dagbladet.no for to år siden.

De ble dømt til henholdsvis fem og ni måneders fengsel. Den ene valgte å frivillig levere inn sin turnusautorisasjon, mens Helsetilsynet suspenderte godkjenningen til den andre. I fjor sommer fikk begge autorisasjonen tilbake slik at de kunne fullføre turnustjenesten.

- Vi gjør en grundig vurdering før vi gir ny autorisasjon, sier konstituert helsedirektør Lars E. Hansen i helsetilsynet til Dagens Medisin.

Tilsynet har lagt vekt på at de to turnuskandidatene har skikket seg skikkelig i tiden etter domfellelsen. I tillegg blir de nødt til å avgi urinprøver.