Narkohund bet fengselsfugl

Innsatt i Tromsø anmelder kriminalomsorgen etter at han ble bitt.

FENGSEL: Tromsø fengsel. Foto: Rune Alexandersen/Nordlys
FENGSEL: Tromsø fengsel. Foto: Rune Alexandersen/NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En narkotikahund bet en innsatt i Tromsø fengsel under en razzia fredag i forrige uke. Den innsatte kommer nå til å anmelde kriminalomsorgen.

- Han gjorde slik han fikk beskjed om, men ble plutselig bitt i låret, sier Arne Seland, mannens advokat, til Dagbladet.

Tromsø fengsel bekrefter at det var en «episode» fredag.

- Det stemmer at det var en episode med en innsatt, men vi kan ikke gå i mer detalj om dette, av hensyn til taushetsplikten, sier fengselsleder Berit Salvesen til Dagbladet.

Den innsatte hadde ikke narkotika på seg, opplyser advokat Seland.

- Han ønsker en etterforsking av saken. Han er også opptatt av hva som skjer med hunden. En hund som biter i en slik situasjon må ute av tjeneste, sier Seland.

Kriminalomsorgen region nord har tre spesialtrente narkotikahunder.

- Vi har tre hunder som er anleggstestet og godkjent for personsøk, som brukes til å avdekke misbruk av narkotika i fengslene. De testes årlig og følges opp av en godkjent instruktør, sier Torill Høyem, assisterende direktør i kriminalomsorgen region nord.

På generelt grunnlag sier Høyem:

- Hvis vi finner ut at vi ikke er trygge på en hund, så kan den tas ut av tjeneste. Men det har såvidt jeg vet ikke skjedd i de 20 årene jeg har vært i kriminalomsorgen.

ADVOKAT: Arne Seland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ADVOKAT: Arne Seland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer