HALSHUGGER OFRENE: Juarez-kartellet er kjent for å halshugge rivalene, lemleste likene og legge likdelene på offentlige steder. I går fant politiet to halshugde kropper i byen Ciudad Juarez i Mexico. Bildet er beskjært fordi to hoder ligger til høyre. Foto: AP Photo/Scanpix
HALSHUGGER OFRENE: Juarez-kartellet er kjent for å halshugge rivalene, lemleste likene og legge likdelene på offentlige steder. I går fant politiet to halshugde kropper i byen Ciudad Juarez i Mexico. Bildet er beskjært fordi to hoder ligger til høyre. Foto: AP Photo/ScanpixVis mer

Narkokartell-topp tatt i Mexico

Skal ha ledet den væpnede fløyen til det fryktede Juárez-kartellet - kjent for å halshugge sine rivaler, lemleste likene og legge likdelene på offentlige steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mexicos føderale politi har pågrepet Rogelio Segovia Hernandez (30), kalt  «El Royser», i staten Chihuahua nord i landet, melder CNN.

Hernandez skal ha ledet det fryktete Juarez-kartellets væpna fløy, La Linea, og myndighetene hadde utløvd en dusør på rundt 1,4 millioner kroner for informasjon som kunne føre til hans pågripelse.

Halshugger rivaler La Linea består av meksikanske smuglere og korrupte politifolk fra statene Juarez og Chihuahua nord i Mexico, og er beskrevet som en hensynsløs gjeng. Myndighetene mener 30-åringen var hovedmannen i La Lineas aktiviteter innenfor smugling av narkotika, kidnappinger og drap i områdene rundt Ciudad Juarez og Chihuahua.

Juarez-kartellet er er kjent for å halshugge sine rivaler, lemleste likene og legge likdelene på offentlige steder for å skape frykt blant politi og rivaliserende gjenger - i tillegg til den øvrige befolkningen.

- Hovedmannen Rogelio Hernandez hadde en pistol, en granat og minst seks bagger som inneholdt med en ukjent mengde narkotika på seg da han ble pågrepet, ifølge politiet. Han skal ha hatt 200 konvolutter crack og 100 konvolutter kokain i baggene.

Hernandez ble etterforsket av politiet for å presse penger fra forretningsfolk i bytte mot å bli «fritatt aggresjon» fra La Linea, ifølge CNN.

PÅGREPET: Rogelio Segovia Hernandez (30). Foto: The office of the Secretary of Public Security of Mexico
PÅGREPET: Rogelio Segovia Hernandez (30). Foto: The office of the Secretary of Public Security of Mexico Vis mer

Han er også hovedmistenkt bak drapene av fem personer på en ranch i Aldama i Chihuahua 25. august i 2008.