UØNSKET: Arizona-sheriffen Joe Arpaio er kjent for å slå ned på innvandring fra Mexico, og nå er det utlovet en dusør på seks millioner kroner på ham. Foto: AP Photo/Amanda Lee Myers/Scanpix
UØNSKET: Arizona-sheriffen Joe Arpaio er kjent for å slå ned på innvandring fra Mexico, og nå er det utlovet en dusør på seks millioner kroner på ham. Foto: AP Photo/Amanda Lee Myers/ScanpixVis mer

Narkokartell utlover 6 mill. i dusør for denne sheriffen

I tillegg lover de ut 6000 kroner til de som vil «bli med i kampen.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Et meksikansk narkotikakartell har satt en heftig pris på Arizona-sheriff Joe Arpaios hode, melder den amerikanske TV-kanalen FOX News Phoenix.

Innvandringslov Det skjer samtidig som deler av den omstridte innvandringsloven, omtalt som landets tøffeste, trer i kraft i delstaten. Sheriffen har selv vært aktiv i debatten.

Narkokartellet skal ha sendt ut budskapet via tekst- og lydbeskjeder, ifølge TV-kanalens kilde.

- De lover ut en million dollar (ca. seks millioner kroner) for Joe Arpaios hode og tusen dollar (ca. 6000 kroner) for alle som vil være med i kartellet, sier kilden.

Beskjeden ber folk videreformidle budskapet og inneholder også et internasjonalt telefonnnummer man kan ringe.

Bekymret Talsperson Lisa Allen ved Arpaios kontor forteller at de tror beskjeden kommer fra Mexico.

- Arpaio får regelmessig trusler, men med økt fokus på hans rolle når det gjelder innvandringsspørsmål må vi ta denne trusselen mer seriøst når det utloves en million dollar for ham, sier Allen til Fox News Phoenix.

Hun sier videre at de spesielt er bekymret for hvor raskt beskjeden har spredt seg.

- Det går ut til så mange forskjellige mennesker at vi er bekymret for at det til slutt ender opp hos en gal person som faktisk prøver det.

Mektig kartell Ut fra beskjeden å dømme er det Juarez-kartellet som angivelig skal stå bak dusøren.

Det mektige kartellet er kjent for å halshugge sine rivaler, lemleste likene og legge likdelene på offentlige plasser for å skape frykt blant offentliheten, politi og rivaliserende gjenger. Kartellet skal ha over 1000 fotsoldater, i tillegg til en væpna fløy som består av korrupte politifolk og narkosmuglere.

BESKJEDEN: Med et bilde på toppen utloves det store summer for Arizona-sheriffen Joe Arpaio. Foto: Faksimile, Fox News
BESKJEDEN: Med et bilde på toppen utloves det store summer for Arizona-sheriffen Joe Arpaio. Foto: Faksimile, Fox News Vis mer