Narkokarteller lurer jobbsøkere til å smugle narkotika fra Mexico

- De ansettes i det som virker som lovlig jobb innenfor salg eller varelevering

PÅ GRENSA: En mann venter i kø på å få komme inn i USA fra Mexico. Foto: AP Photo/Gregory Bull/NTBScanpix
PÅ GRENSA: En mann venter i kø på å få komme inn i USA fra Mexico. Foto: AP Photo/Gregory Bull/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Annonser med tilbud om 500 dollar for å kjøre varer, penger eller papirer for en tilsynelatende pålitelig organisasjon har hyppig dukket opp i lokalmedier i Mexico, skriver Reuters.

Men den nye sjefen kan være et narkotikakartell og lasten er muligens ikke viktige papirer, ikke en gang penger, men narkotika.

-Ser lovlig ut Rundt 40 grensekryssere har blitt arrestert siden begynnelsen av året i fjor. De forteller alle samme historie. De forteller at de har svart på annonser i avisa, og fikk i oppdrag å levere noe på den andre siden av grensa.

- De ansetter disse for det som virker som lovlig jobb innenfor salg og varelevering, men når de krysser grensa er bilen fylt med narkotika, sier Alfredo Arenas ved State Preventative Police nord i Mexico til Reuters.

- I noen tilfeller har sjåførene fortalt at de har blitt lovet en jobb, som ventet på dem i California hvis de kjørte en bil dit fra Mexico, sier Millie Jones, spesialagent ved immigrasjons- og tollmyndigheten i USA, ifølge Reuters. 

Men når de kommer fram til USA får de vite at de ikke får jobben, og blir betalt for å la bilen stå igjen.

- Så ikke i bensintanken Kartellenes nyeste metode ble først oppdaget av den amerikanske immigrasjonsmyndigheten tidlig i fjor, etter at de tok flere store partier med narkotika ved grensa mellom Mexico og USA.

- I et tilfelle sa en mann vi tok at hans kone insisterte på at han skulle gjennomgå bilen før han krysset grensa, men han så ikke i bensintanken, og det var der det ble funnet narkotika, sa Lester Hayes ved immigrasjonsmyndigheten i USA til Reuters.

De store narkotikakartellene i Mexico, som har base i Tijuana, prøver å smugle narkotika verdt trillioner av kroner hvert år. De finner stadig på nye måter for å prøve å lure grensepolitiet.

Kopierte nøkler I fjor avdekket politiet i El Paso, Texas, en kartellring som kopierte nøklene til biler som pendlere, som krysset grensa, brukte for å komme til arbeidsplassen eller studieplassen i USA, skriver Reuters.

Uten at eierne visste det hadde kartellene tilgang til deres biler, fylte bilene med blant annet marihuana, som de tok ut igjen da grensa var krysset.

Myndighetene har nå valgt å sette inn egne annonser i de lokale avisene der de advarer mot annonsene som kartellene viser.