Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkokomiteen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Professor Johs. Andenæs har foreslått opprettelsen av en narkotikakommisjon som skal vurdere og komme med forslag til mulige endringer av narkotikapolitikken. Andenæs har som kjent lenge kritisert norsk narkopolitikk for å være mislykket og ensidig strafferettslig orientert. Nå får han delvis medhold fra en sentral motstander i debatten. Professor Helge Waal, leder for metadonsenteret i Oslo, støtter forslaget om en bredt sammensatt ekspertkomité til å utrede, etterfulgt av en åpen høring i Stortinget.
  • Alliansen mellom Andenæs og Waal er viktig, selv om den ene ønsker en kursomlegging der den andre vil ha en forsiktig kursjustering. Begge møtes i ønsket om å avvikle målet om det narkotikafrie samfunnet, og er enige om at komiteen ikke bør ha medlemmer som er ansvarlige for vår nåværende narkopolitikk. Kanskje er vi nå et skritt nærmere en ny og realistisk vurdering av mål og virkemidler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media