Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkokongen «El Chapo» rømte fra fengsel i fjor sommer. Nå er han tatt

Presidenten bekrefter.

VAR ETTERLYST: Joaquin «El Chapo» Guzman har vært etterlyst siden juli i fjor. Foto: AP / Marco Ugarte / NTB scanpix
VAR ETTERLYST: Joaquin «El Chapo» Guzman har vært etterlyst siden juli i fjor. Foto: AP / Marco Ugarte / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ettersøkte mekiskanske narkotikakongen Joaquín «El Chapo» Guzmán er pågrepet. Mexicos president Enrique Peña Nieto bekrefter selv nyheter på Twitter.

Guzmán regnes som lederen av Sinaloa-kartellet i Mexico, og rømte fra høysikkerhetsfengselet Altiplano utenfor Mexico by i juli.

Fem personer skal ha blitt drept under aksjonen, skriver nyhetsbyrået AP.

Det amerikanske justisdepartementet har beskrevet Guzmán som en av «verdens mest voldelige og mektige narkobaroner».

Guzmàn, som også er kjent under navnet «småen», eller «folkefiende nummer én siden Al Capone», var en av verdens mest ettersøkte menn før han ble pågrepet for første gang i 2014. Han ble da pågrepet etter en 13 års flukt.

Sinola-karteller har blitt beskyldt for smugling av kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA.
et har tidligere biltt anslått at Guzman har en estimert personlig formue på rundt én milliard dollar, og han har flere ganger figurert på Forbes' liste over verdens mektigste personer

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media