Narkokrig i Mexico

Fant seks forkullede lik. 1400 døde hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går fant politiet seks forkullede lik i den mexicanske grensebyen Tijuana, melder Reuters. Et av likene skal fremdeles ha vært i full fyr.

- Enkelte av ofrene var skutt og banket opp. Det er foreløpig usikkert om noen ble brent levende, opplyser en politimann overfor nyhetsbyrået. I tillegg har ytterligere åtte menn blitt drept i helgen, hvorav en var blitt halshugget.


De fjorten er de siste ofrene i en brutal narkotikakrig som hittil har kostet 1400 menneskeliv. Bare i Tijuana har 300 personer blitt drept i kampen mellom rivaliserende narkotikakarteller samt regjeringssoldater.

- Vi er selvfølgelig bekymret over utviklingen, sier assisterende statsadvokat Salvador Oriz til AP.

Arellano Felix-kartellet, med base i Tijuana, har kontrollen over smuglerrutene inn til California. Ifølge BBC forsøker Joaquin \'Shorty\' Guzman, den mest ettersøkte mannen i Mexico, å overta denne trafikken.

Myndighetene har satt inn 25 000 regjeringssoldater i området i et forsøk på å få en stopp på kartellenes virksomhet, men de innrømmer like fullt at volden neppe kommer til å ta slutt med det første.

BLODIG HELG I MEXICO: En syklist passerer åstedet der seks personer ble funnet brutalt drept i går. Foto: Guillermo Arias/AP PHOTO
BLODIG HELG I MEXICO: En syklist passerer åstedet der seks personer ble funnet brutalt drept i går. Foto: Guillermo Arias/AP PHOTO Vis mer