Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Narkolanger holdt 16-åring som sex-fange

- I over 12 timer trodde hun at han kom til å drepe henne, sier bistandsadvokat Thor Bache-Wiig.

- HUN OPPLEVDE SITT LIVS MARERITT: Kvinnens bistandsadvokat, Thor Bache-Wiig, sier dette er den styggeste voldtekssaken han noensinne har vært borti. 
Foto: Kjell Inge Søreide / SCANPIX .
- HUN OPPLEVDE SITT LIVS MARERITT: Kvinnens bistandsadvokat, Thor Bache-Wiig, sier dette er den styggeste voldtekssaken han noensinne har vært borti. Foto: Kjell Inge Søreide / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 42 år gammel mann av irakisk opprinnelse må i dag møte i Oslo tingrett, tiltalt for fem grove voldtekter av unge i rusmiljøet og flere andre forhold.

Han ble pågrepet da ei 16 år gammel jente i fjor sommer skal ha klart å komme seg bort fra den 25 år eldre mannen etter å ha blitt utsatt for sexovergrep gjennom tre dager, delvis innesperret i en leilighet. 16-åringen slo alarm til en vekter på et kjøpesenter i Oslo.

— Dette dreier seg om langvarig utnyttelse og sexovergrep mot sårbare, unge jenter som var spesielt utsatt fordi de hadde et rusproblem, sier advokat Inger Johanne Reiestad Hansen, som bistår jenta som slo alarm.

Mannen er nå knyttet til ytterligere fire grove voldtektssaker. 42-åringen skal også ha filmet flere av overgrepene med en mobiltelefon.

—Ren sadisme
Et av de mest brutale tiltalepunktene han må svare for i retten, framgår det at en kvinne i midten av 20-åra ble holdt innesperret i en leilighet i 15 timer i januar i fjor — fra fem om morgenen til klokka 20 om kvelden.

Bak låste dører skal 42-åringen ha holdt en kniv mot strupen hennes, rispet henne opp og gitt muntlige drapstrusler mens mishandlingen pågikk. Mens han tvang henne til å utføre ulike seksuelle handlinger og rollespill satte han på henne fotlenker, håndjern og kneblet henne.

Dette skal ha pågått fra klokka fem om morgenen til klokka 20 om kvelden, ifølge tiltalen. Når kvinnen ikke fulgte ordre, skal hun ha blitt spylt med kaldt vann ifra dusjen i leiligheten.

— Slik min klient har forklart seg bar dette preg av ren sadisme. Dette er den styggeste voldtektssaken jeg har vært borti, sier bistandsadvokat Thor Bache-Wiig til Dagbladet.

Kvinnen har forklart at en bekjent som brøt seg inn i leiligheten reddet henne fra voldtektsmannen og kjørte henne bort fra stedet i bil. I ettertid har fornærmede vært sterkt preget av det som ifølge politiet var frihetsberøvelse og voldtekter begått på en særlig smertefull eller krenkende måte.

—I over 12 timer trodde hun at han kom til å drepe henne. Hun opplevde sitt livs mareritt, sier Bache-Wiig.

—Frivillig
Tiltalte har forklart i politiavhør at han har hatt sex med flere av kvinnene, men hevder at alt foregikk frivillig. Han avviser på det sterkeste anklagen om frihetsberøvelse.

—Han opplever anklagene i tiltalen som urettmessige, og kommer til å forklare sitt syn på dette i retten, sier 42-åringens forsvarer, advokat Annette Barlinn ved Advokatfirmaet Staff.

Hun vil før rettssaken ikke uttale seg om detaljene i tiltalen. Det eneste 42-åringen erkjenner straffskyld for, er tiltalepunktene som omhandler bruk og overdragelse av narkotika.

Mannen er tidligere straffedømt for blant annet salg av narkotika, men ifølge forsvareren ikke for seksuelle overgrep.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling