Narkolanger tatt med 40 skytevåpen i Porsgrunn

Hadde også lagret 100 kilo ammunisjon.

<strong>STOR SAMLING:</strong> Politiet i Telemark gjorde storfangst da de gikk til razzia mot en antatt amfetaminselger i Porsgrunn. Foto: POLITIET
STOR SAMLING: Politiet i Telemark gjorde storfangst da de gikk til razzia mot en antatt amfetaminselger i Porsgrunn. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet gjorde store øyne da de tok seg inn i leiligheten til en narkomistenkt porsgrunnsmann.

På ulike steder i leiligheten lå det hele 40 skytevåpen - både geværer, revolvere, pistoler og en eldre maskinpistol. I tillegg ble det beslaglagt rundt 100 kilo ammunisjon til mange av våpnene.

- Boligen ble ransaktet fordi mannen har vært i søkelyset for omsetning av amfetamin. Vi visste at han hadde noen registrerte våpen, men da ransakingen skjedde, ble det funnet en mengde våpen som ikke er lovlige og ikke lovlig registrert, sier Skule Worpvik, leder ved avsnittet for organisert kriminalitet i telemarkspolitiet, til Dagbladet.

Han opplyser at de fleste av skytevåpenene er funksjonsdyktige eller lett kunne bli det. Mannen regner seg som våpensamler, men politiet mener det er bekymringsverdig at personer i et rusmiljø skal ha kjent til hvor de kraftige våpnene lå lagret.

Ifølge TA.no skjedde razziaen et villastrøk i Porsgrunn.

- Det er klart at 40 våpen og 100 kilo ammunisjon har et formidabelt potensial i feil hender. Vi tror ikke siktede hadde planlagt å bruke disse våpnene til ulovlige handlinger, men særlig små pistoler og revolvere som de han hadde, er attraktive i kriminelle miljøer, sier Worpvik til Dagbladet.

Politiet fant også det de var på jakt etter, et mindre parti amfetamin som trolig var ment for salg. Mannen er også tidligere dømt for salg av narkotika.

Siktede ble løslatt etter avhør, men politiet undersøker nå opprinnelsen til de mange våpnene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer