Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkolegene tiltalt

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot de to turnuslegene som skal ha gått amok og slått ned to politifolk i en leilighet i Thorbjørns gate i Fredrikstad 1. mai i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen mot de to legene på henholdsvis 32 og 33 år omfatter besittelse og bruk av flere typer narkotika og anabole steroider, vold mot offentlig tjenestemann, legemsbeskadigelse, forsøk på ran og ulovlig våpenbesittelse. Strafferamme er på sju og et halvt års fengsel.

Det legges dessuten ned påstand om fradømmelse av retten til å praktisere som lege i fem år for begge to.
Kvinnen (20) som leide leiligheten der basketaket med politiet fant sted, er også satt under tiltale. Hun skal ha gitt legene i oppdrag å kreve inn penger fra sin tidligere husvert.

Skallet politi

33-åringen, som i juni frivillig ga avkall på turnuslisensen sin, er tiltalt for de groveste forholdene.

Blant annet skal han ha skallet ned og slått en polititjenestemann, samt slått en tjenestekvinne to ganger i ansiktet med knyttet neve.
Tidligere på dagen 1. mai oppsøkte legene og kvinnen hennes tidligere husvert for å innkreve penger hun mente han skyldte henne.

Steroider og våpen

I ren torpedostil skal 33-åringen da ha skallet mannen ned i hans eget hjem slik at han mistet en tann. Under husransaking hjemme hos 33-åringen fant politiet foruten hasj, flere ampuller med anabole steroider samt en hagle og en Smith & Wesson 44 Magnum revolver.

32-åringen er tiltalt for å ha tatt kvelertak på polititjenestekvinnen for å forhindre henne i å pågripe kameraten.
Han skal også ha framsatt trusler under det såkalte torpedo-oppdraget, samt ha brukt hasj og ecstasy.

House-miljø

De to legene, som gjennomførte turnustjenesten ved Sykehuset Østfold Fredrikstad, skal ha tilknytning til housemiljøet. Dagbladet har tidligere skrevet at legene to måneder forut for pågripelsen i Thorbjørns gate ble advart av en polititjenestemann på et utested i Fredrikstad om at de var i søkelyset for sin livsførsel og narkotikavaner.

Saken er ennå ikke berammet i Fredrikstad byrett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!