Narkoliga tatt på Bali

Norsk politi brukte en uke på å ta de to etterlyste mennene på ferieøya Bali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en av norgeshistoriens største narkotikasaker er sju personer allerede dømt til fengsel fra 10 til 18 år i Oslo Tingrett. Nå er ytterligere to nordmenn på 30 og 25 år tatt på Bali i Indonesia.

De to er mistenkt for narkotikasakene Kenwood og Snarøya. Det hele start 3. juli i fjor da tre personer tas etter en rutinekontroll. Ligaen var da i full gang med å blande ut og pakke amfetamin. Åtte menn i alderen 24 til 39 år ble tiltalt.

Operasjonen har navn etter kjøkkenmaskinen ligaen brukte til å blande ut stoffet.

De to personene som er tatt på Indonesia skal ha kommet seg inn i landet for en tid siden på falske pass. De er etterlyst i Norge for å være innvolvert i begge de to narkotikasakene, skriver The Jakarta Post i dag.

I Snarøya-saken beslagla politiet 42 kilo amfetamin 165 kilo marijuana. I Kenwood-saken ble det funnet 230 kilo amfetamin i pulver, 130.000 piller amfetamin, 130.000 piller rohypnol, 300 kilo marijuana og 10 kilo kokain.

Folk fra politiet i Norge har vært på Indonesia i en uke og vil følge de to personene tilbake til Norge i dag.

"Operasjon Kenwood". En tilfeldig kontroll satte politiet på sporet av det som kan være norges-historiens største narkoliga. I en leilighet på byens vestkant fant politiet store mengder amfetamin, rohypnol og kokain som ble blandet ut før videresalg. Ligaen kan ha omsatt for opptil 20 millioner kroner i uka. I kjelleren her i Sjøstranden 4 ble det oppbevart stoff i leide boder. Digitalt.
"Operasjon Kenwood". Tre personer tas etter en rutinekontroll. Ligaen var da i full gang med å blande ut og pakke amfetamin. Åtte personer fra 22 til 39 år er tiltalt. Flere er etterlyst. Saken har startet i Oslo tingrett.