Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Europol:

Narkonettverk knust etter gigant­beslag i Norge

Et kriminelt nettverk, som mistenkes for å ha smuglet nærmere fire tonn narkotika på tvers av Europa, skal nå være knust.

GIGANTBESLAG: I mai 2017 gjorde norske tollere et beslag av 247 kilo hasj i bakveggen på hengeren til en semitrailer. Nå knyttes beslaget opp mot et internasjonalt kriminelt nettverk. Foto: Tolletaten
GIGANTBESLAG: I mai 2017 gjorde norske tollere et beslag av 247 kilo hasj i bakveggen på hengeren til en semitrailer. Nå knyttes beslaget opp mot et internasjonalt kriminelt nettverk. Foto: Tolletaten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag melder Europol i en pressemelding at de har knust et internasjonalt narkonettverk som har herjet på tvers av Euopa i flere år. Blant annet skal norske tollere ha beslaglagt 390 kilo hasj, som kan knyttes til nettverket.

Tolletaten bekrefter overfor Dagbladet at de har gjort beslag som kan knyttes til nettverket, og opplyser at det er Øst politidistrikt som har etterforsket saken i Norge.

Gigantbeslag i Norge

Tolletaten viser til et beslag som ble gjort 9. mai 2017.

Tollere fra tollregionen Oslo og Akershus fattet mistanke til en polskregistrert semitrailer. Da de undersøkte hengeren, viste det seg at den var tom for last. Dermed valgte tollerne å skanne semitraileren.

I bakveggen på hengeren ble det gjort funn av 247 kilo hasj, noe som på daværende tidspunkt var blant de ti største tollbeslagene noensinne i Norge.

Beslaget ble vurdert til å ha en gateverdi på hele 25 millioner kroner. En 29 år gammel polsk statsborger ble pågrepet.

Kriminelt nettverk

Nettverket skal ha smuglet opptil fire tonn med narkotika på tvers av Europa. Narkotikaen skal ha blitt smuglet fra Spania til Tyskland og Storbritannia, og fra Polen til Norge og Sverige.

Det var polsk politi som ledet etterforskningen, og med hjelp fra norske, svenske og nederlandske myndigheter har de etter tre års samarbeid klart å stoppe det kriminelle nettverket, skriver Europol.

I forbindelse med det internasjonale politisamarbeidet stoppet de smugling av nærmere 800 kilo hasj og 50 kilo kokain, ifølge Europol. 13 personer har nå blitt pågrepet av polsk politi.

390 kilo til Norge

Etterforskningen avdekket at siden 2013 har narkonettverket smuglet nærmere fire tonn med hasj, marijuana og kokain fra Italia og Spania til Danmark, Tyskland, Latvia, Norge, Polen, Sverige og Storbritannia, skriver Europol.

Over de siste tre åra har myndighetene beslaglagt flere hundre kilo narkotika som kan knyttes til nettverket. 390 kilo hasj ble beslaglagt i Norge, 355 kilo hasj i Sverige, 50 kilo kokain i Nederland og 50 kilo hasj i Polen.

De forskjellige forbrytelsene er blitt samlet i en og samme etterforskning, som ledes av polske påtalemyndigheter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!