Narkorazzia mot alle elevene på Sogn skole

Over 50 politifolk, tollvesen og trafikketaten kontrollerte i dag alle elevene og forbipasserende for narkotika på Sogn videregående skole i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet.no): Minst 11 elever skal være pågrepet.

Det var skolen selv som hadde bedt om bistand fra politiet, etter lengre tids mistanke om at det foregikk omsetning av narkotika på og ved skolen.

- Vi har planlagt aksjonen i flere uker, opplyser stasjonssjef Øystein Berger  ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.no.

Han forteller at over 50 polititjenestemenn, tollvesen og trafikketaten deltar i aksjonen. Barneombudet og barnevernet var også tilstede.

- Jeg har vært her for å se hvordan politiet oppfører seg mot ungdom. Men jeg slapp ikke innenfor sperringene, så jeg fikk ikke sett pågripelsene. Men jeg kunne se at flere elever ble ransaket i full offentlighet i skolegården, det kunne muligens vært gjort smidigere, sier barneombud Reidar Hjermann til Dagbladet.no.

Alle ble sjekket

I lunsjpausen i dag ble hele skoleområdet sperret av og mange av de rundt 1700 elevene måtte forlate skolen en og en mens de ble sjekket av en narkohund.

- Vi har ikke mistanke mot noen navngitte personer, men aksjonerer etter lengre tids problem med omsetning og salg av narkotika fra skolen, sier Berger.

Han opplyser til Dagbladet.no at det stadig er gjort funn av narkotika på skolen. Nå gjennomsøkes alle klasserom og skap på jakt etter narkotika.

- Trafikketaten sjekker også biler som kjører til og fra skolen fordi det det skal ha vært kjøring til og fra skolen i forbindelse med omsetning av stoff, sier Berger.

Foto: OLE CHRISTIAN THOMASSEN
Foto: OLE CHRISTIAN THOMASSEN Vis mer

Fant 1 kilo hasj

Aksjonen er planlagt i samarbeid med bydelen og skolen.

Ingen av elevene fikk forlate skolen mens razziaen pågår uten å først bli sjekket av politihunder.

Minst 11 elever ved Sogn videregående skole er kjørt vekk fra skolen i politets biler. Like før påske ble det funnet et parti hasj på skolen, og Berger bekrefter at aksjonen har sammenheng med en rekke funn på skolen.

Hverken lærere eller elever var varslet om aksjonen på forhånd.

STOR SKOLE:</B> Sogn videregående skole er en yrkesskole som ligger like ved Ullevål stadion i Oslo.