Narkosiktede jenter kan få misjonsjobb

Norske misjonærer i Bolivia ønsker å hjelpe de tre fengslede jentene med arbeid og tak over hodet dersom de blir løslatt mot kausjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske misjonærer i Bolivia ønsker å hjelpe de tre fengslede jentene med arbeid og tak over hodet dersom de blir løslatt mot kausjon. De tre norske jentene har nå sittet én måned i fengsel i den bolivianske byen Cochabamba.

Familiene deres arbeider for å få dem løslatt mot kausjon i månedene fram til rettssaken deres starter i Bolivia, og de er derfor i gang med å lete etter jobber til jentene. En jobb i Cochabamba skal kunne gjøre det lettere å få innvilget søknaden om kausjon.

Medmennesker
Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har vært i Cochabamba i 30 år. De har nå engasjert seg i de norske jentenes skjebner.

- Først har vi hjulpet ambassaden i Buenos Aires med å være mellomledd når jentenes familier i Norge ønsker å sende dem penger. Det er viktig for jentene at de har en del penger i fengselet. Men nå har også spørsmålet om et sted å bo og noe å gjøre meldt seg, dersom de skulle bli løslatt mot kausjon, og det har vi sagt vi kan hjelpe dem med, forteller Kjell Jaren, NLMs regionleder i Sør-Amerika.

Han har ingen betenkeligheter med å gi jobb til jentene, selv om de er siktet for en alvorlig kriminell handling.

- Nei, vi er der som medmennesker i en vanskelig situasjon. Alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist, og jeg syns bare det er flott at våre folk går inn i denne saken og forsøker å hjelpe, sier Jaren til Dagbladet.

Praktisk arbeid
Jobbene som kan være aktuelle for jentene, er ifølge regionlederen frivillig, praktisk arbeid i forbindelse med husene og kontoret som NLM har i Cochabamba.

Fædrelandsvennen skrev i går at det bare er 18-åringen som skal være aktuell for misjonsjobbing. Jaren vet ikke noe om hvor mange av jentene som eventuelt skal bli engasjert i arbeidet.

FÅR NY MISJON: De tre norske jentene på 17, 18 og 21 år som sitter fengslet i Bolivia, kan få jobbe for Norsk Luthersk Misjonssamband i Bolivia dersom de blir løslatt mot kausjon. Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet
FÅR NY MISJON: De tre norske jentene på 17, 18 og 21 år som sitter fengslet i Bolivia, kan få jobbe for Norsk Luthersk Misjonssamband i Bolivia dersom de blir løslatt mot kausjon. Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet Vis mer

- Vi vet ennå ikke om vi eventuelt har muligheten til å ta inn alle tre, sier Jaren.

Han vil understreke at NLM ikke kan påvirke straffesaken i noen retning:

- Vi kan ikke gjøre noen mirakler i forhold til saken deres. Jentene er heller ikke løslatt ennå, dette er bare ting vi drøfter, sier han.
 

Ingen av de tre jentenes advokater ville kommentere jobbmuligheten overfor Dagbladet i går.

Den to år gamle jenta som har sittet sammen med sin 21 år gamle mor i fengselet, skal etter det Dagbladet erfarer nå være kommet hjem til Norge. Det er imidlertid ingen av de offisielle kildene som vil bekrefte dette.

Narkosiktede jenter kan få misjonsjobb