Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Narkosiktet 47-åring var Eirik Jensens informant

Korrupsjonssaken startet under etterforskningen av narkosaken.

SIKTET:  Politileder Eirik Jensen ble pågrepet mandag, siktet for korrupsjon. 
Foto: Per Asle Rustad
SIKTET: Politileder Eirik Jensen ble pågrepet mandag, siktet for korrupsjon. Foto: Per Asle Rustad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev i går, var det en narkotikasak mot en 47 år gammel investor i Bærum skal ha utløst etterforskningen mot politileder Eirik Jensen. Eirik Jensen ble i går varetektsfengslet i fire uker, siktet for korrupsjone, men nekter straffskyld.

Ifølge VG var den siktede 47- åringen i mange år informant for Eirik Jensen.

Investoren har ikke vært straffedømt på ti år, men skal ha hatt flere vinnings- og narkotikadommer mot seg fra 80-90-tallet.

Erkjenner hasj-besittelse Før jul ble han pågrepet igjen sammen med samboeren.

Ifølge en fengslingskjennelse mot ham har han erkjent å ha oppbevart 80-90 kilo hasj.  Politiet pågrep også et større pengebeløp på mannens bopel.

- Det dreier seg om et millionbeløp. Pengene skulle leveres fra dem som skulle ha hasjen, til dem som leverte hasjen, sa mannens forsvarer Benedict de Vibe til Aftenposten etter at saken ble kjent i januar.

Mannen har selv forklart at han hentet disse pengene på en restaurant på Lysaker i Oslo klokka 19 samme dag som han ble pågrepet.

Totalt skal rundt seks personer være siktet i saken.

- Jeg vil ikke kommentere noen ting om denne saken, sier Janne Danielsen, politiadvokat og påtaleansvarlig i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet i dag.

Store pengebeløp I kjennelsen mot mannen kommer det derimot fram at store pengebeløp skal være involvert.

«De beslaglagte pengebeløpene, biler og andre gjenstander av store verdier hjemme hos siktede, tilsier viktigheten av at mottagerleddene og den ikke navngitte leverandøren blir avhørt før eventuell påvirkning fra siktedes side», heter det i en av fengslingskjennelsene fra januar.

Mannen nektet å oppgi hvem han hadde fått narkotikaen fra.

Hans samboer er nå løslatt fra varetekt, ifølge Aftenposten. Kvinnens forsvarer Torleiv Drangsland vil ikke kommentere saken.

Hele Norges coronakart