Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkosiktet investor (47) hevder han ga kontantbeløp til Jensen flere ganger

Politiet skal ha lydopptak av samtaler med Eirik Jensen.

NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen har ennå ikke blitt avhørt om detaljene i anklagene mot ham, men nekter for å ha begått korrupsjon på noen måte. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen
NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen har ennå ikke blitt avhørt om detaljene i anklagene mot ham, men nekter for å ha begått korrupsjon på noen måte. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen (56) anket i dag tirsdagens fengslingskjennelse til lagmannsretten, og stiller seg helt uforstående til anklagene om mottak av penger fra kriminelle.

- Min klient er helt klar på at han er uskyldig i denne saken, og denne anken er derfor å anse som en markering av det. Påstandene som til stadighet kommer fram i media er helt uhyrlige, sier Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, til Dagbladet.

Kontanter Den narkosiktede Bærums-investoren (47) som er navngitt i siktelsen mot Jensen vært i en rekke avhør med Spesialenhenten for politisaker, der han har forklart i detalj om hvordan han skal ha betalt Eirik Jensen. Spesialenheten tror Jensen kan ha fått penger i bytte mot taushetsbelagt informasjon fra politiets etterretningssystemer.

Etter det Dagbladet erfarer har 47-åringen forklart at betalingen skjedde i form av pengesedler som han personlig overleverte direkte til Jensen. Ved noen få anledninger skal det ha vært snakk om andre godtgjørelser , men i all hovedsak dreier anklagene seg om kontantbeløp.

Jensen nekter altså for å gjort noe i nærheten av det investoren beskriver.

Implikasjonene av anklagene mot Jensen ryster nå Oslo politidistrikt, som må undersøke mulige konsekvenser av at opplysninger fra politiets mest sensitive etterforskningsverktøy kan ha havnet hos tunge kriminelle. Politioverbetjenten har i mange år vært blant de aller mest betrodde politifolkene i Norge, med innsyn i både pågående etterforskninger mot alle de organiserte kriminelle miljøene og Oslo politidistrikts framtidsplaner.

- Avlyttet Dagbladet kjenner til at Spesialenheten mener å ha flere typer bevis mot Eirik Jensen.

Ifølge TV 2 og VG satte politiet i gang avlytting av politilederen i tida før pågripelsen av ham på mandag. Avlyttingen skal blant annet ha resultert i lydopptak av samtaler mellom Jensen og 47-åringen, men det er ikke kjent om samtalene berører den påståtte korrupsjonen.

47-åringens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, vil ikke kommentere detaljer fra avhørene eller Spesialenhtens etterforskning.

- Jensen og min klient har hatt kontakt i lengre tid, noe min klient har forklart seg om til Spesialenheten. Jeg vil ikke gå inn på hva som er blitt sagt om hvordan betalingen som dere viser til, har foregått. Jeg er ikke kjent med hvilke beviser Spesialenheten forøvrig har samlet inn, sier de Vibe til Dagbladet.

Hele Norges coronakart