NYE OPPLYSNINGER: Advokat Benedict de Vibe sier at hans klient har innrømmet å ha smuglet 20 tonn hasj til Norge. Foto: Øistein Norum Monsen
NYE OPPLYSNINGER: Advokat Benedict de Vibe sier at hans klient har innrømmet å ha smuglet 20 tonn hasj til Norge. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Narkosiktet investor sier han smuglet 20 tonn hasj til Norge

Kan være tidenes største narko-sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den narkosiktede investoren (47) hevder politioverbetjent Eirik Jensen har vært delaktig i smuglingen av 20 tonn hasj til Norge, sier 47-åringens forsvarer til TV 2.

Den 47 år gamle investoren som er sentral i saken, skal i avhør ha innrømmet å ha innført over 20 tonn hasj til Norge. Han hevder også at Jensen var med på å få stoffet til Norge i det som kan være norgeshistoriens største narkotikasak.

- Vi snakker om flere tusen kilo hasj over mange år. Min klient har stått for anskaffelsen av stoff og distribusjonsnettet har vært der, sier 47-åringen forsvarer, Benedict de Vibe til TV 2.

Erik Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen, sier at klienten nekter enhver befatning med innførsel av hasj til Norge.

Jensen ble pågrepet mandag, siktet for korrupsjon. Han er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon. Den profilerte polititoppen avviser på det sterkeste all skyld i saken, og har anket fengslingen til lagmannsretten.

(NTB)