Narkosjefen som inhalerte

Navn: Christine Fossen Alder: 37 Yrke: Påtroppende narkosjef ved Oslo politidistrikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke så veldig prektig, altså, sier politimester Christine Fossen, og innrømmer både den ene og andre synden for Dagbokas lesere. Hennes flørting med hasj er omtalt et annet sted i dagens avis.

- Og så har jeg kjørt for fort, altfor fort. Jeg fikk bot, farten lå på grensen til beslag av førerkort, forteller den påtroppende narkotikasjefen i Oslo.

Åpenheten er kjennetegnet for denne friske kvinnen fra Drammen, som vender nesten hjem etter drøyt fire år ved politikammeret lengst nord og øst i kongeriket. Hun er ærlig og behandler til og med journalister som vesener med en viss forstand i hodet.

Politimesteren i Vadsø har satt seg i respekt både innad og utad, ikke minst overfor allmuen. Hun er nyskilt og er nå alenemor med to kjappe gutter på fem og sju år. De er kjempestolte av at mor er politimester med flott uniform med mye gull på skulderklaffene.

For guttene var det visst et lite nederlag at mamma ikke lenger skal være politimester. Men de har funnet trøst for tapt status. - Jeg skal være «nestenpolitimester», har de funnet ut, smiler Christine Fossen. Dessuten kan pjokkene nesten ikke vente med å få flytte nærmere besteforeldrene i Drammen.

I Finnmark har hun frontet politiets kamp mot russisk kriminalitet og sexsalg. Hun geleidet justisminister Odd Einar Dørum rundt i Skipagurra og har ivret for et lovverk som kan stoppe de russiske prostituerte før de kommer til norskegrensen. Litt pepper måtte hun tåle da et TV-team fikk følge en arrestasjon av fem russiske kvinner som var mistenkte for ulovlig salg av alkohol og salg av seksuelle tjenester. Kvinnene falt på kne og gråt og jamret seg, og mange mente det var nedverdigende scener.

Politimesteren handler både som bevisst kvinne og juridisk embetsperson når hun driver klappjakt på bakmennene bak horetrafikken. Hun vet at det er nød i Nordvest-Russland, men kjøper ikke påstanden om at det er bare personlige tragedier som tvinger ulykkelige jenter til å selge kroppen til tredje sortering mannfolk i Norge, slik en stortingskvinne har uttrykt seg. - Kyniske krefter tjener penger på dette, mener politimesteren.

Hun forlater nok Vadsø og Skipagurra uten å ha fått skikk på verken russiske ungjenter eller norske gubber. Litt skuffet må hun også registrere at innehaveren av Skipagurra camping, Frank Sandberg, fortsatt er på rømmen. Christine Fossen ivret for at han skulle innkalles raskt til soning av en fengselsstraff på 4 = år. Det fikk hun til, bare for å konstatere at fuglen var fløyet da dagen for å starte soningen opprant i juni. Sandberg lever fortsatt under jorda, men er etterlyst av politiet.

Drammensjenta med sjarm og ofte et godord på lager er tøff mot de brutale, ellers er hun venn med de fleste.