Narkosmuglere går fri etter politimageplask

Frikjent på grunn av provokasjon.

NARKOTIKA: Amfetamin gjøres  klar til inhalering. 

 Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
NARKOTIKA: Amfetamin gjøres klar til inhalering. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I oktober 2005 ble to menn dømt til fengsel i henholdsvis 5,5 og 3,5 år for å ha smuglet et større parti amfetamin til Norge.

Etter fem år og sju runder i retten endte Nordmøre og Romsdals største narkotikasak med mageplask for politiet og full frifinnelse av de to hovedtiltalte, skriver rbnett.no.

- Utenfor enhver kontrollI går kom Frostating lagmannsrett fram til at politiet drev med urent trav i sin etterforskning. Hovedmannen (38) fra Fræna og hans høyre hånd (22) fra Eide, ble begge frikjent på grunn av politiprovokasjon, skriver lokalavisa.

- Politiet har drevet kildebehandling utenfor enhver kontroll og ramme. Dessuten led etterforskningen av mange formalfeil, sier advokat Aasmund O. Sandland til Dagbladet.no. Sandland er den utpekte hovedmannens forsvarer.

Senere i dag faller endelig dom i saken. Det er ventet at de to tiltalte vil bli domfelt for mindre forhold som de har erkjent straffskyld for. Eventuell fengselsstraff er allerede ferdigsonet i varetekt. Visste om smuglingSaken startet våren 2004 med smugling av noen hundre gram amfetamin og ecstasytabletter fra Nederland til Norge. Det er dette forholdet de to tiltalte må stå til ansvar for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer