Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkotatt asylsøker fikk adgang til Stortinget

Tatt med narko og adgangskort til Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): TV 2 avslørte onsdag kveld at en person med usikker identitet og ikke lovlig opphold i Norge har fått jobb på Stortinget.

I november i fjor ble mannen stoppet i en rutinekontroll i Oslo. Han hadde da på seg ti narkotiske tabletter, et sertifikat med en identitet, og et adgangskort til Stortinget på en helt annen identitet. Adgangskortet krever sikkerhetsklarering, og ga ham fri tilgang til mesteparten av Stortinget.

Senere viste det seg at mannen var en person som kom til Norge i 2003 uten pass eller andre ID-papirer. Han hevdet å være fra Afghanistan, men fikk avslag på asylsøknaden, og oppholdt seg ulovlig i Norge.

Det ble satt i gang etterforskning, men mannen ble ikke fengslet. Han er nå sporløst borte, men politiet har funnet ut at han tidligere er kastet ut av USA, melder TV 2. Norsk politi har nå bedt Interpol om hjelp til å finne ut hvem mannen egentlig er.

Politikere på Stortinget reagerer på avsløringen.

- Jeg synes det er rart at man har fått lov til det. Jeg går ut fra at man må tenke igjennom hvem som faktisk får adgang, sier Erna Solberg til TV 2.

FRI ADGANG: Den ukjente mannen uten lovlig opphold i Norge hadde i en periode fri adgang til Stortinget. Foto: EIRIK H. URKE
FRI ADGANG: Den ukjente mannen uten lovlig opphold i Norge hadde i en periode fri adgang til Stortinget. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer
Narkotatt asylsøker fikk adgang til Stortinget
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling