- Narkotatt filmkjendis sjokkert og fortvilet

Skuespiller i 30-åra siktet for medvirkning til smugling av 11 kilo amfetamin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En norsk skuespiller i 30-åra ble idag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i Halden tingrett, siktet sammen med en annen mann i en svært alvorlig narkotikasak.

- Det er riktig at han er siktet for medvirkning til brudd på straffelovens \' 162, 3. ledd. Saken gjelder innførsel av et betydelig kvantum narkotika, bekrefter politiadvokat Ole Richard Holm-Olsen ved Østfold politidistrikt overfor Dagbladet.no

Filmkjendisen ble pågrepet i sin bolig Oslo i går. Etter det Dagbladet.no erfarer ble en annen mann et par dager tidligere pågrepet i skuespillerens bil på vei fra Sverige gjennom Østfold med hele 11 kilo amfetamin. Personen som kjørte blir i etterforskningen betegnet som narkokurér.

Politiet vil ikke bekrefte hvem som er arrestert, og vil ikke gå inn på hvilken rolle de mener filmkjendisen har i det store smuglingsforsøket.

- Dette er en sak i en helt innledende fase. Men jeg registrerer at Halden tingrett mener det er skjellig grunn til mistanke mot denne personen, og at vedkommende ikke har påkjært fengslingen. Generelt kan jeg si at det er åpenbart at saker som rammes av denne paragrafen omfatter et godt organisert apparat både i avsender- og mottaker-ledet, sier Holm-Olsen.

Skuespilleren hevder at bilen hans ble stjålet, og at noen deretter har brukt den i narkosmuglingen.

- Han er sjokkert over pågripelsen og fortvilet over det bilen hans har blitt misbrukt til. Han hadde til og med moren sin på politistasjonen da bilen ble meldt stjålet, sier mannens forsvarer, Mona Høiness, til Dagbladet.no.

Mannen nekter straffskyld, men gikk i dag med på fire ukers varetektsfengsling fordi «han har forståelse for at påtalemyndigheten trenger noe tid til å etterforske saken», som Høiness skriver i en pressemelding. Skuespilleren har i dag sittet i avhør i flere timer

Lovbruddet kjendisen er siktet for har en strafferamme på 15 års fengsel (21 år under skjerpende omstendigheter).

- Dette er en omfattende etterforskning som nettopp har startet, men jeg vil ikke kommentere om flere kan bli siktet i saken, sier politiadvokat Holm-Olsen.