Pokerklubbene

Narkotika, beskyttelsespenger og organisert kriminalitet. Slik er pokerklubbene på innsiden

Spiller ulovlig for tusenvis av kroner i mobil-apper som klubbene kontrollerer og gjør opp med betalingstjenesten Vipps.

AKSJON: Politiet gjennomførte razziaer mot fem forskjellige pokerklubber i Oslo. Sammen med Lotteritilsynet slo politiet til mot pokerklubben NPT i Sinsenveien 53 natt til fredag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
AKSJON: Politiet gjennomførte razziaer mot fem forskjellige pokerklubber i Oslo. Sammen med Lotteritilsynet slo politiet til mot pokerklubben NPT i Sinsenveien 53 natt til fredag. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Narkotikahunden snuste seg fram til noen få gram hasj på golvet i pokerklubben. En etterforsker fra spesielle operasjoner fanget de overraskede pokerspillernes oppmerksomhet.

- Den som eier narkoen bør stå fram nå, hvis ikke anmelder vi alle sammen, sa politimannen.

Ingen rundt de åtte-ni spillebordene i lokalet gjorde mine til å vedkjenne seg hasjklumpen.

Spanere

Noen minutter tidligere hadde oslopolitiet aksjonert mot pokerklubben NTP (Nordic Poker Team) på Sinsen i Oslo. Sivile spanere, datakrimeksperter og konsulenter fra Lotteritilsynet strømmet inn i rommet.

De ansatte ble tatt til side for å bli avhørt. De fleste av spillerne som oppholdt seg på klubben natt til fredag, ble registrert og løslatt. Noen få ble holdt igjen. Én person ble pågrepet.

På bordene lå stabler med sjetonger og spillkort med ansiktene ned. Det var mye penger som ble liggende igjen på den blå filten da politiet gikk til aksjon.

En person fra Lotteritilsynet kommenterte at klubben hadde sin egen minibank og betalingsterminal.

- Dette er et kasino, svarte en politimann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer