Narkotika for 500 millioner tatt i «Operasjon Hubris»

Operasjonen har ført til pågripelser og beslag av store mengder narkotika i Danmark, Nederland, Tyskland, Spania, Italia og England.

HUBRIS: Spaningsbilde fra «Operasjon Hubris» del to. Foto: Kripos
HUBRIS: Spaningsbilde fra «Operasjon Hubris» del to. Foto: Kripos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kripos startet våren 2018 «Operasjon Hubris» som et ledd i å bekjempe kriminelle gjenger på Østlandet. Etterforskningen er rettet mot organiserte kriminelle nettverk som står bak innførsler av store mengder narkotika til Norge.

Hittil i operasjonen er over 50 personer siktet og det er beslaglagt narkotika til en gateverdi av en halv milliard kroner, skriver Kripos i en pressemelding fredag.

I begynnelsen av måneden ble en dansk statsborger dømt til 19 års fengsel i Oslo tingrett for smugling av 1,6 tonn hasj til Trysil, ifølge NTB. Han er en av 50 personer som er siktet her til lands.

Utbyttet for de ti turene over grensa ved Trysil skal ha vært over tre millioner kroner. Omtrent halvparten av pengene skal ha blitt investert i eiendom i Romania.

Utelukker ikke flere pågripelser

«Operasjon Hubris» har ført til pågripelser og beslag av store mengder narkotika i Danmark, Nederland, Tyskland, Spania, Italia og England.

I tillegg er en norsk borger pågrepet i Dubai. Kripos mener mannen har hatt en sentral rolle i innførsel av over 500 kilo hasj til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer