KLAR BESKJED: «Fuck snuten» stod det på lappen festet til de to hasjbitene. Foto: Politiet / Fotomontasje
KLAR BESKJED: «Fuck snuten» stod det på lappen festet til de to hasjbitene. Foto: Politiet / FotomontasjeVis mer

Narkotikahund fant hasjbit med hilsen til politiet: «Fuck snuten»

- Vi mister ikke nattesøvnen av dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 22-tiden tirsdag kveld var en av Oslo-politiets hundeførere ute med en narkohund for å søke gjennom en fellesgarasje på Sandaker i Oslo.

«Fuck snuten»

Da hund og hundefører gikk inn i garasjen, kunne de ikke se at det lå noe på bakken på utsiden.

- Men da de kom ut av garasjen igjen så reagerer hunden på en papirlapp på bakken. Det er da en hasjbit festet til en papirlapp, der det står «fuck snuten», forteller Tor Jøkling, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Han beskriver hendelsen som "ikke noe som skjer hver dag, og er forteller at hundeføreren er veldig overbevist om at papirlappen med de ulovlige varene har blitt lagt der etter at han gikk inn i garasjen.

- Vi tror vel at noen har sett politi gått inn i garasjeanlegget, også har de bestemt seg for å spille politiet et lite puss. De antok nok de ville finne den når de kom ut, sier Jøkling.

- Et stikk til politiet

Operasjonslederen forteller at det ikke er uvanlig at narkotika blir oppbevart i garasjeanlegg, og at dagens hendelsen neppe gjør det mindre aktuelt å snuse i området på Sandaker i framtiden.

- Det hender man finner noe ved disse anleggene, men at det er knyttet en hilsen til er noe mer uvanlig, sier Jøkling.

- Hva tenker dere om dette da?

- Det er jo et lite stikk til politiet. Det er tydelig en som ikke liker politiet. Likevel så har vedkommende kvittet seg med litt av sitt personlige hasjlager, så kan jo hver enkelt tolke dette som de vil. Det fulgt ikke noen tolkningsbruksanvisning med, for å si det sånn, sier Jøkling.

- Men dere blir vel ikke akkurat fornærmet av dette?

- Vi sliter ikke med nattesøvnen som følge av dette, nei.