Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkotikahunden Pablo bortført igjen. Etterlyses over hele Europa

- Jeg er rystet, sier hundeeieren.  

Etterlyses på nytt: Den danske narkotikahunden Pablo er meldt stjålet for andre gang på få dager. Foto: Det danske luftforsvaret 
Etterlyses på nytt: Den danske narkotikahunden Pablo er meldt stjålet for andre gang på få dager. Foto: Det danske luftforsvaret  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lykken ble kortvarig for den danske hundeeieren Michael Johansen, som onsdag kunne juble etter å ha blitt gjenforent med narkotikahunden sin Pablo.

Kun ett døgn etter at Pablo kom til rette, ble hunden nemlig meldt stjålet igjen, skriver danske Ekstra Bladet.

Narkotikahunden ble først meldt stjålet fra hundegården sin i Aarhus i Danmark natt til tirsdag, og ble raskt etterlyst av det danske luftforsvaret. Mer enn 15 000 personer delte etterlysningen, og eieren Michael Johnsen utlyste en dusør på 10 000 kroner for å få sin firbeinte kollega hjem.

Etterforsker saken

Natt til onsdag kom Pablo til rette igjen, men bare ett døgn senere forsvant han fra hundegården sin nok en gang. Det bekrefter politiet i Østjylland til Ekstra Bladet.

- Vi fikk en anmeldelse klokka 06.59 om at hunden igjen var borte fra buret sitt, og eieren meldte den stjålet. Vi har satt i gang etterforskning av saken, uttalte Janni Lundager hos politiet i Østjylland til den danske avisa torsdag.

- Meget skremmende

Ekstra Bladet har også vært i kontakt med eieren Michael Johansen, som bekrefter at hunden er bortført på nytt.

- Denne gangen har de klippet hull i gjerdet og tatt ham. Jeg har ingen anelse om hvem som kan ha gjort det, eller hva som har skjedd. Det er meget skremmende, og jeg er rystet, uttalte Johansen til avisa torsdag.

Den fire år gamle hunden er av rasen malinois, og jobber til daglig sammen med eieren sin i det danske luftforsvaret i Karup. Johansen omtaler Pablo som en dyktig tjenestehund og et nært familiemedlem. Hunden er trent opp til å spore narkotika, og skulle etter planen være med på et oppdrag til Afghanistan snart, ifølge Ekstra Bladet.

Gode kollegaer: Eieren Michael Johansen og tjenestehunden Pablo jobber sammen i det danske luftforsvaret. Foto: Det danske luftforsvaret
Gode kollegaer: Eieren Michael Johansen og tjenestehunden Pablo jobber sammen i det danske luftforsvaret. Foto: Det danske luftforsvaret Vis mer

Etterlyses på nytt

Like etter at narkotikahunden ble meldt stjålet igjen, gikk det danske luftforsvaret ut med en ny etterlysning.

- Gjerdet i hundegården ble klippet opp, og Pablo er igjen borte fra familien. Hundeføreren hadde sikret hundegården ekstra godt, men til tross for dette har tyvene klart å komme seg inn ved å klippe opp gjerdet. Hjelp oss med å finne Pablo igjen, skriver det danske luftforsvaret på sin offentlige Facebook-side.

Vil nå ut til hele Europa

Til tross for dette, har Pablo fortsatt ikke kommet til rette. Derfor har det nå blitt opprettet en egen Facebook-gruppe som etterlyser hunden også i resten av Europa.

Det er privatpersonen Anita Jensen som står bak gruppen, som er opprettet på vegne av familien. Søndag kveld hadde gruppen allerede fått godt over 1000 medlemmer.

Gruppen har oversatt etterlysning-meldinger til en rekke europeiske språk, i håp om at det skal hjelpe å få Pablo i god behold hjem. Til nå er meldingene oversatt til engelsk, tysk, russisk, nederlandsk og belgisk, og planen er også å oversette dem til spansk, italiensk og svensk, skriver danske Århus Stifttidende.

- Vi vil gjerne ha opplysninger og nå ut til de fjerneste hjørner, særlig til gjerningsmennenes eget nettverk. Vi vil gjøre dem klar over at de har tatt feil hund, sier Anita Jensen til avisa.

Adlyder kun eieren

Ifølge Jensen er Pablo trent opp til å kun adlyde eieren sin, og hunden vil derfor ikke adlyde andre som ønsker å bruke den til å spore opp narkotika.

- Den er lært opp av Michael, og er vant til deres forhold. Den vil ikke adlyde fremmede. Den kan heller ikke brukes i avl fordi den bare har en testikkel, sier Jensen til Århus Stifttidene, som mener denne informasjonen er viktig å få fram for å avskrekke gjerningspersonen(e).

På Facebook-gruppen skriver Anita Jensen at personer som har opplysninger om Pablo, skal henvende seg til dansk politi i Østjylland.

Utlyser ny dusør

Ifølge Ekstra Bladet er eieren Michael Johansen rørt over det store engasjementet for å finne Pablo.

Han har også utlyst en ny dusør på 10 000 kroner for å få sin firbente venn trygt hjem igjen.