- Narkotikanettverk tjener milliarder i Norge

I løpet av de to siste årene er fem store narkotikanettverk avslørt i Norge. Politiet tror narkotikahandelen gir nettverkene milliardutbytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de to siste årene er fem store narkotikanettverk avslørt i Norge. Politiet tror narkotikahandelen gir nettverkene milliardutbytte.

Til sammen er flere hundre personer pågrepet, siktet eller domfelt i forbindelse med narkotikaforbrytelser.

Narkotikanettverkene har forgreninger over hele landet, skriver Aftenposten.

Politiet mener selv at de kun klarer å avdekke en liten del av narkotikaen som smugles inn til Norge.

- Det er en jevn narkotikastrøm. Stopper vi en lastebil med 50-60 kilo amfetamin eller kokain, blir det ikke noe merkbart mindre stoff på det markedet av den grunn, sier politioverbetjent ved organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Morten Løw Hansen, til avisen.

Syntetiske stoffer som amfetamin, metamfetamin og Rohypnol blir stort sett innført fra Polen, Litauen og Russland, der de blir fremstilt i hjemmelagde laboratorier.

(NTB)

BRUKER TEDDY: Tollerne som gjennomgår postsendinger til Norge ser at postsmuglingen er blitt mer utspekulert. På bildet: 300 stk dopingtabletter var sydd inn i disse to bamsene som kom fra Serbia. Smugling, toll, narkotika. Foto: Tollvesenet
BRUKER TEDDY: Tollerne som gjennomgår postsendinger til Norge ser at postsmuglingen er blitt mer utspekulert. På bildet: 300 stk dopingtabletter var sydd inn i disse to bamsene som kom fra Serbia. Smugling, toll, narkotika. Foto: Tollvesenet Vis mer