PÅ TEPPET: Narkotikapolitiet innkalte eierne av Narvesen, 7 Eleven og Mix-kioskene til oppvaskmøte på Sentrum politistasjon, fra venstre politimannen Torbjørn Trommestad, som avdekket saken, Anette Gultvedt, leder i Norsk Narkotikapolitiforening, Jannicke Næss fra NorgesGruppen og Torleiv Hellesland fra Reitan Servicehandel. Foto: Gunnar Ringheim
PÅ TEPPET: Narkotikapolitiet innkalte eierne av Narvesen, 7 Eleven og Mix-kioskene til oppvaskmøte på Sentrum politistasjon, fra venstre politimannen Torbjørn Trommestad, som avdekket saken, Anette Gultvedt, leder i Norsk Narkotikapolitiforening, Jannicke Næss fra NorgesGruppen og Torleiv Hellesland fra Reitan Servicehandel. Foto: Gunnar RingheimVis mer

Narkotikapolitiet ber Reitan stoppe salg av brukerutstyr

NorgesGruppen og Reitan Servicehandel sier de ikke visste at kioskene deres solgte produktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Marihuana- og hasjrøykere kan fritt kjøpe brukerutstyr i Mix, Narvesen og 7 Eleven. Etter å ha gjort beslag av filtre og rullepapir, spesiallaget for hasj og marihuana, tok narkotikapolitiet affære og innkalte kjedeeierne, Reitan Servicehandel og NorgesGruppen, til møte på Sentrum politistasjon.

Slo alarm
Det var politimannen Torbjørn Trommestad, som slo alarm etter flere beslag i Arendal, der han jobber forebyggende i gatepatruljen.
- Vi fant det samme brukerutstyret, kjøpt av ungdom på lovlig vis i byens kiosker. Ganske paradoksalt når det er lettere tilgjengelig enn røyk, sier Trommestad.

Pikant for Reitan
Ingen av kjedeeierne kjente til at brukerutstyret ble solgt i deres kiosker. Situasjonen er ekstra pikant for Reitangruppen, som er en profilert støttespiller i MOT-kampanjen.
- Helt uakseptabelt, sier kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitangruppen.

Totalt uforenlig
Flateby opplyser at Reitangruppen er stolt av sin forretningsmoral og samarbeidet med MOT.
- Å selge disse produktene er totalt uforenlig med måten vi driver på. Derfor reagerer vi sterkt og skal få kuttet det ut umiddelbart.

Klart standpunkt
Også NorgesGruppen, som eier Mix-kioskene, sier stopp.
- Mix-kjedens standpunkt er veldig klart: Vi ønsker ikke å ha tilgjengelig brukerutstyr i våre butikker, sier markedssjef Jannicke Næss.
Både Næss og kategorisjef Torleiv Hellesland i Reitan Servicehandel poengterer at brukerutstyret ikke tilhører Mix, Narvesens og 7 Elevens produktsortiment.

Åpenbar bruk
Ekspeditør Tony Strøm i Narvesen på Majorstua i Oslo mener det er åpenbart hva det lange papiret og filteret i butikken brukes til.
- Alle skjønner det. Fint hvis disse produktene stoppes.
Butikksjef Kjetil Tryggestad i 7 Eleven-kiosken over gata er enig.
Kjøperne er jo én type mennesker. Hvis kjeden anbefaler at vi ikke skal selge papiret, retter vi oss selvsagt etter det.

Politiet skryter
Anette Gultvedt, leder for Norsk Narkotikapolitiforening, er glad for reaksjonen fra kioskenes eierselskaper.
- Jeg vil berømme Reitangruppen og NorgesGruppen for at de tar et ansvar og er tydelige i sitt budskap. Disse produktene er produsert i den hensikt å røyke hasj og marihuana. Å fjerne dem er i seg selv ikke løsningen, men symboleffekten er viktig, sier Anette Gultvedt.
i gatepatruljen.