NYE MARKEDER:  Akerselva har lenge vært en markedsplass for salg av narkotika. Nå har salget spredd seg til nye steder av byen, ifølge Aftenposten. Akrivfoto: Lars Myhren Holand
NYE MARKEDER: Akerselva har lenge vært en markedsplass for salg av narkotika. Nå har salget spredd seg til nye steder av byen, ifølge Aftenposten. Akrivfoto: Lars Myhren HolandVis mer

Narkotikasalg har spredd seg til videregående skoler

Laber innsats fra politiet har gitt nye markeder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets labre innsats mot narkotikakriminalitet har ført til at nye markeder får utvikle seg fritt.


Nå selges narkotika nærmest uhindret på flere videregående skoler og i boområder i Groruddalen og sør i Oslo, skriver Aftenposten.


Mindreårig ungdom med minoritetsbakgrunn som selger, har økt markant, ifølge Oslo Røde Kors.


—Ungdommene sier til oss at de sjelden eller aldri blir forstyrret av politiet når de er på disse stedene utenfor markedsplassene i sentrum, sier Vidar Remfeldt, avdelingssjef i Oslo Røde Kors.


- Vi hører fra ungdommene at kjøp og salg av narkotika er en utfordring over hele byen, ikke bare på de kjente markedsplassene i sentrum, sier han.


Politiet i Oslo hadde en nedgang i antall anmeldte narkosaker på nær 50 prosent fra 2007 til 2008. Dette er en type kriminalitet der politiets innsats helt klart henger sammen med antall saker.


Nå sier visepolitimester og kriminalsjef i Oslo politidistrikt Hans Halvorsen at politiet igjen skal slå ned på åpenlyst salg, være mer synlig på steder der man vet det selges narkotika, og intensivere etterforskningen mot selgere og kjøpere.


Både Uteseksjonen og Oslo Røde Kors mener økende tilgjengelighet av narkotika også kan føre til økende nyrekruttering.


- Dersom narkotika er lett tilgjengelig og det oppleves som lite risikofylt å prøve, kan flere velge å prøve, sier avdelingsleder Børge Erdal i Uteseksjonen til avisen.


(NTB)