Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergen-politiet advarer:

- Narkotikaselgere «ruller» med russen, og retter salget kynisk mot dem

Politiet har beslaglagt stoffer som cannabis, MDMA, kokain og ecstasy.

FLERE BESLAG: I forbindelse med en målrettet innsats mot omsetning av ulovlige rusmidler til ungdom og russ har Bergen-politiet nylig gjennomført flere planlagte og målrettede tilslag. De har gjort flere beslag - blant annet av marihuana (bildet): Foto: Vest politidistrikt.
FLERE BESLAG: I forbindelse med en målrettet innsats mot omsetning av ulovlige rusmidler til ungdom og russ har Bergen-politiet nylig gjennomført flere planlagte og målrettede tilslag. De har gjort flere beslag - blant annet av marihuana (bildet): Foto: Vest politidistrikt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I midten av mai ble en mann i 20-åra pågrepet av Vest politidistrikt, siktet for salg av narkotika til ungdom, både mindreårige og russ.

- Vi har opplysninger om at mannen «ruller» med russen, selv om han ikke selv er russ, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

PÅGREPET: En mann i 20-åra ble tidligere i mai pågrepet og siktet for omsetning av narkotiske stoffer som kokain og MDMA, opplyser Vest politidistrikt. Mannen stiller seg uforstående til anklagene.
PÅGREPET: En mann i 20-åra ble tidligere i mai pågrepet og siktet for omsetning av narkotiske stoffer som kokain og MDMA, opplyser Vest politidistrikt. Mannen stiller seg uforstående til anklagene. Vis mer

Mannen mistenkes for omsetning av narkotiske stoffer som kokain og MDMA, opplyser politiet.

Han stiller seg uforstående til anklagene.

- Sårbar gruppe

Men Vest politidistrikt mener mannen slett ikke er alene om å selge narkotiske stoffer til russen.

- Det er en kjent problemstilling at flere russ og andre ungdommer blir satt i pressituasjoner opp mot bruk av narkotika, og vi erfarer at narkotikaselgere kynisk fokuserer salget sitt mot russen og således bidrar til rekruttering til narkotikamisbruk, skriver politiet i pressemeldinga.

ECSTASY: Blant beslagene politiet har gjort er partydopet Ecstasy. Foto: Vest politidistrikt
ECSTASY: Blant beslagene politiet har gjort er partydopet Ecstasy. Foto: Vest politidistrikt Vis mer

Forebyggende koordinator Christian Stoutland i Bergen-politiet forteller Dagbladet at de har jobbet målrettet mot personer som selger narkotika til russen.

- Grunnlaget er at vi har mottatt bekymringer om dette, og vi ser at denne typen salg kan føre til at flere rekrutteres til narkotikabruk, sier han.

- Mener dere at russen ekstra utsatt?

- De blir fort en sårbar gruppe. De er mange sammen, og de fester ofte mye, og dersom et stoff begynner å spre seg i et slikt miljø kan det fort føre til at flere også prøver det.

Bekymringer

Han forteller at Bergen-politiet i forbindelse med russetida de siste åra har mottatt jevnlige bekymringer knyttet til nettopp russ og narkotika. Bekymringene kommer hovedsakelig fra medruss, foreldre og lærere.

- Også fram mot russetida i 2017 har vi mottatt slike bekymringer. Dette har vi tatt på det største alvor, sier Stoutland.

Politiet har derfor, som ledd i en målrettet innsats mot omsetning av ulovlige rusmidler til ungdom og russ, nylig gjennomført flere planlagte og målrettede tilslag. Innsatsen har vært rettet mot narkotikaselgere. Det har vært prioritert å ta dem som selger til ungdommer, og dermed rekrutterer til narkotikamisbruk.

Totalt har politiet i Bergen opprettet 15 saker med tilsammen 17 siktede. Disse 15 sakene spenner fra brukersaker til saker mot leverandører av ulike former for narkotika.

- Hører mer om MDMA

Stoffene som er funnet er blant annet cannabis, MDMA, kokain, ecstasy og rivotril.

- Vi ser noen endringer, blant annet ved at vi hører om mer bruk av stoffet MDMA sammenliknet med tidligere år, sier Stoutland.

Han understreker at det kun er en liten del av det totale russekullet som eksperimenterer med narkotika.

- Det er imidlertid viktig for politiet å forebygge narkotikaproblemer, og det gjør vi blant annet gjennom å slå ned på narkotikasalg til både russ og annen ungdom.