Narkotiltalt jobbet for «Nei til Narkotika»

Skal ha solgt hasj og amfetamin i stor stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 29 år gammel mann som jobbet for «Nei til Narkotika» i Akershus er tiltalt i det som betegnes som den største narkosaken på Romerike noen gang.

Den tidligere selgeren i Nei til Narkotika  er tiltalt for å ha solgt 165 kilo amfetamin og 255 kilo hasj, skriver Romerikes Blad.

Rettssaken mot 29-åringen, som utpekes som en hovedmann i saken, starter i Nedre Romerrike tingrett i morgen. Han er også tiltalt for drapsforsøk på en av de andre medtiltalte i saken.

Tøffe straffer

Påtalemyndigheten har varslet strenge straffer for de tiltalte om de blir funnet skyldig. I følge Romerikes Blad antyder statsadvokat Erik Førde en straff på mellom 17 og 19 års fengsel for 29-åringen.

Organisasjonen «Nei til Narotika» bekrefter at tiltalte har arbeidet for dem.

- Han jobbet med annonsesalg for vårt medlemsblad. Vi hadde ingen indikasjoner på at han hadde noe med narkotika å gjøre da, sier daglig leder Eilif Reiss i organisasjonen til Romerikes Blad.

29-åringen nekter straffskyld og sier at han stiller seg uforstående til tiltalen som er rettet mot ham.

FØRER SAKEN:</B> Statsadvokat Erik Førde mener den tiltalte 29-åringen har utvist en dobbeltmoral av ganske godt merke, ved å jobbe for «Nei til Narkotika» samtidig som han skal ha solgt narkotika.