Narret av kommunen

BÆRUM (Dagbladet): I 15 år har funksjonshemmede Børge Zahl (37) ventet på å få sin egen bolig. I juni kom endelig gladmeldingen, men Børge gledet seg for tidlig. Tomta var solgt til næringsdrivende i en av Norges rikeste kommuner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Press fra næringslivet og økonomisk gevinst veide tyngst da politikerne i Bærum skulle avgjøre om de ville bygge trygdeboliger til fem funksjonshemmede i kommunen eller bruke tomta til næringslokaler.

Det politikerne ikke visste, var at boligkontoret i kommunen allerede hadde begynt å sende ut gledesbudskap til familiene.

For foreldrene til Børge Zahl og Rebecca Riiber var dette meldingen de hadde ventet på i alle år.

Endelig skulle barna deres få sitt eget sted å bo.

Gråt av glede

- Jeg har aldri vært så glad i hele mitt liv. Vi gråt av glede, sier Børges far, Dissimilis-general Kai Zahl. Sammen med Rebeccas far, Harald Riiber, varsler han sak mot kommunen dersom vedtaket ikke blir omgjort.

- Det er ikke mulig å holde folk for narr på denne måten. Det er frekt og umenneskelig at de ikke tar saken vår på alvor, sier Harald Riiber.

Hadde valgt møbler

I vedtaket Kai Zahl fikk oversendt fra kommunen, virket det som alt var klart. Børge skulle sågar få være med å velge ut farger og møbler til sin nye bolig.

Først et par dager etter, når Harald Riiber kommer i kontakt med en kommuneansatt, går det opp for dem at rot i Bærum kommune nok en gang kan få katastrofale følger.

- Jeg ble rett og slett forbannet. Der hadde politikerne bestemt at området skulle selges, så tar de seg ikke engang bryet med å informere de som er forespeilet leilighet der, sier Harald Riiber opprørt.

  • Etter at politikerne ble kjent med at familiene allerede var tildelt bolig, bestemte kommunen at saken skal opp til ny behandling i løpet av sommeren eller høsten.

- Det er grunn til å kritisere den jobben vi har gjort i dette enkeltstående tilfellet, vedgår plansjef Johan Filseth i Bærum kommune.