Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narvesen-ansatt jente (17) ble voldtatt av raner (16). - Trodde jeg skulle dø

Sier gjerningsmannen beklaget etter voldtekten, og spurte om de kunne treffes igjen.

RANET: Politiets kriminalteknikere undersøkte Narvesen-kiosken i Bogstadveien etter ranet og voldtekten. Foto: Frank Evensen
RANET: Politiets kriminalteknikere undersøkte Narvesen-kiosken i Bogstadveien etter ranet og voldtekten. Foto: Frank Evensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot en 16- og 18-åring som er tiltalt for grov voldtekt og grovt ran startet i dag i Oslo tingrett.

16-åringen er tiltalt for en brutal voldtekt av en 17 år gammel jente som jobbet i Narvesen-kiosken i Bogstadveien, som de to tiltalte ranet i 20-tida søndag 29. november i fjor.

I retten i dag erkjente 16-åringen straffskyld for voldtekten av den Narvesen-ansatte jenta. Han erkjente også skyld for grovt ran. Det samme gjorde den tiltalte 18-åringen. Han er ikke tiltalt for å ha voldtatt 17-åringen. Jenta var alene på jobb da ranerne slo til.

- Klokka var halv åtte. Da kom det to gutter inn. Jeg trodde de bare ville varme seg, sa jenta da hun startet sin forklaring i retten i dag.

Hun sier en av dem hentet en brus, som hun slo inn på kassa.

- Da fant han fram en kniv, og sa at jeg skulle ta fram alle pengene i kassa. Den andre gutten sa: Dette er ikke noe tull, dette er et ran.

Jenta sier at den eldste av ranerne tok med seg pengene og gikk ut.

- Jeg trodde det var over. Men den andre gutten sto fortsatt bak meg, og han sa vi skulle snakke på tomannshånd, sier hun.

- Spurte om jeg ville dø Han sier at gutten fikk henne med inn på bakrommet, hvor døra låser seg automatisk.

FORSVARER: Advokat Marijana Lozic. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Marijana Lozic. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Han tok en knivliknende ting, tok den mot halsen min, og spurte om jeg ville dø i dag. Jeg trodde jeg skulle dø, og havna i overlevelsesmodus, sier hun.

17-åringen sier gutten spurte om hun syntes han var kjekk.

- Han sa vi skulle «kose oss litt», og gikk inn på doen og ba meg følge etter. Jeg følte jeg ikke hadde noe annet valg. Da skjedde voldtekten.

Etterpå beklaget 16-åringen seg, forteller jenta, men ga også uttrykk for at «det ville skje noe» hvis hun kontaktet politiet.

- Han spurte om vi kunne møtes seinere i uka. Så beklaget han, og gikk ut av butikken, sier hun.

Hun sier at han «ikke virket veldig påvirket» av det som hadde skjedd.

- Han sa at han var lei seg for at det var meg, og at det ikke var planlagt.

- Som om jeg mistet følelsene mine Jenta sier hun ringte eks-kjæresten rett etter voldtekten, og fortalte hva som hadde skjedd. Deretter ringte hun sin far, som varslet politiet.

17-åringen har slitt i tida etter voldtekten og er fortsatt sykmeldt fra Narvesen-jobben, men går på skole. 

- Jeg følte meg helt tom etterpå, som om jeg hadde mistet følelsene mine, sier hun i retten. 

Hun sier hun i tida etter voldtekten har hatt flere panikkanfall, og hun har slitt med å sove. Hun sier hun har vært på jobb en gang etter hendelsen, men at hun bare taklet å være der noen timer og at hun var engstelig. Hun har også forsøkt å jobbe i en annen Narvesen-kiosk, men sier hun ikke kommer til å fortsette å jobbe i kiosk, og at hun heller vil søke en annen deltidsjobb.

De to nå 16 og 18 år gamle kameratene er også tiltalt for å ha voldtatt en den gang 15 år gammel jente på et rom på Anker hotell i Storgata i Oslo natt til 2. desember i fjor. Dette forholdet nekter de begge straffskyld for. 

De er også tiltalt for ransforsøk mot en Narvesen-kiosk på Oppsal i Oslo tidligere på dagen 29. november i fjor.

Lukkede dører, men pressen til stede Forsvareren til 16-åringen, advokat Marijana Lozic, la for øvrig inn en begjæring om lukkede dører i saken. Hun fikk medhold i dette, men tingrettsdommer Hans-Christian Ingebrigtsen lot presse og profesjonelle aktører (som verger og representanter fra institusjoner) være til stede, slik loven gir anledning til.

Den tiltalte 18-åringen er fra Afghanistan og kom til Norge som åtteåring. 16-åringen er folkeregistret som innvandret fra Tanzania. 16-åringen har sittet i varetekt fram til rettssaken, mens 18-åringen er plassert på en institusjon.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart