Narvesen-kiosk på Sandvika storsenter ranet av mann med riflelignende våpen og gorillamaske

- Holdt luftgevær i hodehøyde på mannen bak kassa og ropte «penger».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Klokka 14.40 i ettermiddag ble en Narvesen-kiosk på Sanvika storsenter i Akerhus ranet av en væpnet mann. Ifølge NTB var mannen iført en gorillamaske under ranet.

- Det var et ran, og han har fått med et ransutbytte. Den mistenkte stakk av til fots. Han kom ikke mer enn noen hundre meter. Det var vitner til hendelsen, men jeg er ikke kjent med om det var kunder i kiosken eller eventuelt hvor mange det var.
 Noen hundre meter, opplyser operasjonssentralen i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Maskert og bevæpnet Mannen skal  ikke ha fått med seg stort utbytte, opplyser operasjonsleder Tone Kavli ved Asker og Bærum politidistrikt til Budstikka.

Politiet meldte på Twitter for kort tid siden at de pågrep en person etter ranet på Kalvøya.

- Mannen var maskert og bevæpnet. En person er nå pågrepet og er mistenkt i saken. Vitner har beskrevet at han hadde et riflelignende gevær. Vi har funnet et våpen langs fluktruta som  vi sikrer for øyeblikket.

Overfor NTB beskriver operasjonsleder Kavli ransmannens flukt slik.

- Det kom senere inn tips fra Bærum Sportsklubb om at en mann hadde løpt opp i andre etasje der, skiftet klær og løpt fra stedet. Ut fra den meldingen observerte patruljer i nærheten mannen, sier Kavli.

Raneren hadde da ikledd seg Bærum SKs bortedrakt før han stakk videre, skriver NTB.

Ingen kom fysisk til skade etter ranet.

- Ropte «penger!» -  Jeg var med familien i butikken vegg i vegg da jeg hørte noen høye rop. Jeg gikk ut for å se hva som skjedde og så da en person med gummimaske peke noe som åpenbart var et luftgevær i hodehøyde på mannen bak kassen. Jeg hørte at han ropte «penger!», sier vitne Christian Bull.

Han forteller at det hele var en absurd situasjon, men at han ikke var redd på egne eller familiens vegne.

- Da gikk jeg umiddelbart tilbake inn i butikken jeg var i, og sa ifra til personalet der, som ringte vaktene. Ikke lenge etter så jeg raneren marsjere ut, tilsynelatende med geværet på skulderen. Det var nokså absurd å være vitne til noe slikt inne på et senter, men jeg var aldri egentlig redd, verken på egne eller familiens vegne, forteller Bull.

(Dagbladet kommer med mer)