Narvesen om voldtekten under kioskranet i Oslo: - Svært alvorlig

Vil ettergå sikkerhetsrutinene i den aktuelle butikken, melder ledelsen sentralt.

 RANET:  Politiets kriminalteknikere undersøkte Narvesen-kiosken i Bogstadveien etter ranet og voldtekten søndag kveld. Foto: Frank Evensen
RANET: Politiets kriminalteknikere undersøkte Narvesen-kiosken i Bogstadveien etter ranet og voldtekten søndag kveld. Foto: Frank EvensenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag formiddag ble det kjent at en 17 år gammel kvinnelig kioskansatt ved Narvesen i Bogstadveien i Oslo, ble utsatt for et ran og en voldtekt søndag kveld.

To gutter på 16 og 17 år er siktet for henholdsvis ran og voldtekt og medvirkning til ran og voldtekt, og ble begge varetektsfengslet torsdag ettermiddag i Oslo tingrett.

Den 17 år gamle jenta som ble voldtatt, var alene på jobb da kiosken ble ranet og hun voldtatt.

- Vil gå gjennom rutinene Reitan Convenience, selskapet som organiserer kjøpmennene som driver hver enkelt Narvesen-kiosk, forteller til Dagbladet at de nå vil gå gjennom rutinene i den aktuelle butikken.

- Våre kjøpmenn er selvstendig næringsdrivende, og det er opp til den enkelte kjøpmann å vurdere hvor mange ansatte det skal være på jobb til enhver tid. Vi anbefaler våre kjøpmenn å aldri ha ansatte under 18 år alene på jobb, skriver Ida Håvik, pressesjef i Reitan Convenience til Dagbladet i en e-post.

Videre skriver hun:

- Det skal være trygt å være på jobb i våre butikker, og vi har stort fokus på opplæring og sikkerhet. Når en alvorlig hendelse som dette skjer, vil vi ettergå opplæring og sikkerhetsrutinere i den aktuelle butikken nøye for å se om det er noe der som må endres.

Mindreårige kan selge tobakk Det eneste en kiosk selger som det er lagt restriksjoner på, er tobakk, men det er helt lovlig for mindreårige å selge tobakksvarer så lenge noen som er over 18 år fører «daglig tilsyn med salget».

Det går fram av Lov om vern mot tobakkskader, også kjent som tobakksskadeloven. I mange tilfeller holder det derfor med en telefonsamtale for å oppfylle kriteriet om «daglig tilsyn».

- Svært alvorlig Om selve hendelsen, skriver Håvik at selskapet nå gjør det de kan for å hjelpe den ansatte.

- Det er svært alvorlig det som har skjedd, og vi gjør nå det vi kan for å ivereta den ansatte og hennes pårørende.

Eieren av den aktuelle Narvesen-butikken ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Ble varetektsfengslet Den voldtektssiktede 16-åringen ble av Oslo tingrett varetektsfengslet i 14 dager torsdag. Han er også siktet for en annen voldtekt i Oslo på et hotellrom natt til onsdag, skriver NTB.

- De to guttene er siktet for en voldtekt av en ung jente natt til onsdag, forteller Grete Lien Metlid ved Seksjon for vold og sedelighet i Oslo politidistrikt til NTB.

Metlid sier hun ikke ytterligere vil kommentere denne voldtektssaken.

17-åringen ble varetektsfengslet i åtte dager.

De to unge mennene er dømt en gang hver tidligere i år. 17-åringen for innbrudd, 16-åringen for kjøp av seksuelle tjenester.

Den yngste av de to siktede er folkeregistrert som innvandret fra Tanzania. Den andre siktede kom til Norge fra Afghanistan da han var åtte år gammel. Begge er bosatt i Oslo-området og barnevernet var til stede på fengslingsmøtene, ifølge VG.

- Er «frosset litt fast» Bistandsadvokat Helene Elness sier at 17-åringen er lettet over at gjerningsmannen tilsynelatende er tatt.

- Det som har skjedd er sjokkerende og surrealistisk for henne, sier Elness.

Hun sier at jenta er «frosset litt fast» etter det som skjedde. 

- Hun er en sterk, liten ungdom, som virker veldig innstilt på å takle hverdagen og komme seg tilbake på jobb igjen snart. Hun ønsker også å komme seg tilbake på skolen. Hun viser stor styrke, sier Elness.

- Hun hadde i ryggmargen at hun ville overleve hvis hun var medgjørlig, sier bistandsadvokaten.