PÅ LØRDAG:  Reprasjonsarbeidet startet lørdag. - Kan ikke tro dette er meg, twitret astronaut Mike Hopkins dagen etter. I dag skal han ut i verdensrommet igjen. Foto: Nasa
PÅ LØRDAG: Reprasjonsarbeidet startet lørdag. - Kan ikke tro dette er meg, twitret astronaut Mike Hopkins dagen etter. I dag skal han ut i verdensrommet igjen. Foto: NasaVis mer

Nasa-astronauter på romvandring i dag

Astronautene Nick Mastracchio og Mike Hopkins forsøker nå å reparere en pumpe på utsiden av ISS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  - Vi har sjekket våre baner her på kontrollrommet . Det er ingen fare for å treffe en slede trukket av reinsdyr med en lystig mann med skjegg de neste to dagene. Sikten er klar.

Det var beskjeden NASAs kontrollrom i Houston ga til sine astronauter på den Internasjonale romstasjonen ISS i dag, ifølge ABC News.

Dette er gode nyheter for Nick Mastracchio og Mike Hopkins. De to astronautene forbereder seg for øyeblikket på sin andre romvandring på utsiden av ISS.

I dag, på selveste julaften skal de ta seg ut på utsiden av romstasjonen for å forsøke å reparere en ødelagt kjølepumpe. Romvandringen skal etter planen starte klokka 7.10 EST, eller 13.10 norsk tid.

Arbeidet kan du følge direkte her på Dagbladet.no.

Pumpa, som er på størrelse med en fryseboks, har skapt visse problemer for driften på romstasjonen.

Reparasjonsarbeidet startet allerede lørdag den 21. desember. Da holdt de to astronautene på i 5 timer og 28 minutter. De kom da halvveis i reparasjonsarbeidet. 

Dagen etter tvitret Mike Hopkins et bilde av seg selv i romdrakt på utiden av ISS med teksten: «Wow, kan ikke tro at dette er meg i går. Skulle ønske jeg kunne finne ord som kan beskriver opplevelsen. Det var virkelig utrolig.»

I dag håper de at de skal være i stand til å fullføre arbeidet.

GJØR SEG KLAR:  Astronauten  Mike Hopkins klargjør romdressen for romvandring i dag. Foto: NASA TV
GJØR SEG KLAR: Astronauten Mike Hopkins klargjør romdressen for romvandring i dag. Foto: NASA TV Vis mer