Nasa avslører Mars-funn klokka 16

Nasa vil komme med nye avsløringer om Mars klokka 16 i dag. Pressekonferansen blir sendt direkte på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitenskapsmennene i Nasa holder pressekonferansen etter at mediene har spekulert at det er funnet vann på den røde planeten. Mange tror at Nasa vil komme med viktige nye funn i bilder fra Mars Global Surveyor i pressekonferansen.

De siste dagene har det vært spekulert i at en satelitt har tatt bilder av vann i den 600 mil lange Marineris-dalen på Mars. Nå ser det ut til at dette var feil. Vannet kan i stedet ha strømmet fra kratervegger i Noachis Terra-regionen sør på Mars.

Det er vifteformede furer i kraterne som vitenskapsmennene mener kan skyldes rennende vann. Analyser tyder på at det kan ha dannet seg en innsjø i bunnen av krateret.

Liv på Mars?

Selv om det nå er sannsynliggjort at har vært rennende vann på Mars, har de fleste antatt at vannet har fordampet gjennom den tynne atmosfæren. Dersom det en gang har vært liv på Mars kan det tenkes at det fortsatt eksisterer i disse områdene.

- Siden endel meldinger i media de siste to dagene har hatt betydelige feil skal Nasa arrangere en pressekonferanse tidligere enn opprinnelig planlagt slik at hovedforskerne Dr Michael Malin og Ken Edgett kan diskutere funnene personli, sier Nasa.

Funnene skulle opprinnelig publiseres i Science mot slutten av juni, men redaktørene har nå bestemt at artikkelen om Mars skal frigis en time før pressekonferansen.

Linker:

Mars Global Surveyor

Nasa

Science Magazine

<B>LIV PÅ MARS? Klokka 16 får du kanskje vite svaret.