NASA ber publikum om hjelp for å lande romfartøy

Har opprettet et enkelt program for å få bukt på problemet.

BER OM HJELP: For å lande romfartøyet deres trygt på asteroiden Bennu, trenger NASA en omfattende katalog over terrenget. Foto: NASA
BER OM HJELP: For å lande romfartøyet deres trygt på asteroiden Bennu, trenger NASA en omfattende katalog over terrenget. Foto: NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NASAs OSIRIS-REx-oppdrag har oppnådd mye siden romfartøyet deres ankom asteroiden Bennu den 3. desember i fjor.

De gikk vellykket i bane rundt asteroiden, skannet overflaten og tilegnet seg mengder med ny, dyrebar informasjon, som har gjort det mulig å kartlegge objektet i detalj.

Men oppdraget er langt fra over, skal man tro deres siste pressemelding:

- For sikkerheten til romfartøyet trenger oppdragsteamet en omfattende katalog over alle steinblokker nær mulige samlingssteder, sier OSIRIS-Rex-forsker, Dante Lauretta.

De går nemlig inn i neste fase, som er å lande romfartøyet på overflaten av asteroiden, for å kunne samle inn materiell de kan bringe tilbake til jorda - og de ber publikum om hjelp for å få det til.

- Svært krevende

En av de største utfordringene med å finne et egnet landingssted for prøveinnsamlingen har vist seg å være Bennus ekstremt steinete overflate, da hver stein utgjør en fare for romfartøyets sikkerhet.

For å framskynde utvalgsprosessen spør teamet dermed om hjelp fra «frivillige forskere», til å utvikle et risikokart ved å telle antall steinblokker, samt markere dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer