Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NASA har mistet månelandingen

Originalopptaket av Neil Armstrongs berømte «et lite skritt for et menneske» er forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det opplyste den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA i går.

- Vi har ikke sett dem på en stund. Vi har sett etter dem i over et år, og de har ikke dukket opp, sier talsmann Grey Hautaloma til Reuters.

Alle originalopptakene av den første månelandingen, i alt over 700 esker med data fra Apollo, skal være forsvunnet. De mest kjente opptakene er opptaket fra 20. juli 1969, der Neil Armstrong setter foten på månen med det berømte «ett lite skritt for et menneske, ett stort steg for menneskeheten».

- Jeg vil ikke si at vi er bekymret. Vi har alle dataene. Alt på tapene har vi i en eller annen form, sier Hautaloma.

NASA har lagt ut kopier av flere opptak fra månelandingen på sitt nettsted. Men kvaliteten på disse opptakene skal være dårligere enn originalene, som er lagret på magnetbånd.

Materialet NASA nå har lett etter i over et år, ble tidligere lagret i National Archives, men ble levert tilbake til NASA på 1970-tallet.

LETER: I over ett år har NASA lett etter originalopptakene fra månelandingen. Her blir Buzz Aldrin fotografert av Neil Armstrong i det han går ut fra Apollo. Foto: SCANPIX/EPA/NASA/NEIL ARMSTRONG
LETER: I over ett år har NASA lett etter originalopptakene fra månelandingen. Her blir Buzz Aldrin fotografert av Neil Armstrong i det han går ut fra Apollo. Foto: SCANPIX/EPA/NASA/NEIL ARMSTRONG Vis mer
image: NASA har mistet månelandingen