ARMAGEDDON:  Et treff fra en så stor asteroide som dette ville utryddet alt liv på jorden. I jordens tidlige barndom forekom slike kjempetreff, men det er svært lenge siden. Illustrasjon: NASA / SCANPIX
ARMAGEDDON: Et treff fra en så stor asteroide som dette ville utryddet alt liv på jorden. I jordens tidlige barndom forekom slike kjempetreff, men det er svært lenge siden. Illustrasjon: NASA / SCANPIXVis mer

NASA måtte rykke ut med offisielt dementi om at jordas undergang var nær

Asteroide passerte i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En asteroide passerte jorda i går, men ifølge NASA-forskere var det ikke noen fare for at den 270 meter brede asteroiden skulle utslette menneskeheten.

I hvert fall ikke ennå.

- Den utgjør ingen trussel for oss, skrev NASA på Twitter.

Tidligere nyhetsslipp fra den amerikanske romfartsetaten gjorde at konspirasjonsteoretikere begynte å spre feilaktige teorier om dommedags komme på blogger og i kommentarfelt.

Men NASA avviser at enden er nær.

Dementi De spekulative teoriene skal ha spredt seg raskt viralt, og ble etter hvert så omfattende at NASA måtte gå ut med et offisielt dementi om at jordas undergang var nært forestående.

Senere bekreftet likevel NASA at en stor asteroide var i bevegelse innenfor teleskopenes synsfelt, men at denne ikke utgjør noen reell trussel.

- Vi kjenner ikke til noen asteroider eller kometer som kan true jorda i nærmeste fremtid, konkluderte forskerne.

Samarbeid Et internasjonalt samarbeidet mellom astronomer og vitenskapsmenn holder universet under konstant overvåkning. Avanserte instrumenter, både på jorda og ute i rommet, gjør at forskerne med stor grad av sikkerhet kan beregne om skumle asteroider skulle nærme seg.

Romprogrammet er kjent som «Romvokteren», og kartlegger alle identifiserbare objekter som suser omkring vår atmosfære innenfor en radius på 48 millioner kilometer. Avanserte beregninger og formularer, som spår objektenes retning og hastighet, gjør at forskerne har full oversikt.

Ifølge vokteren er det ingenting annet enn ubetydelige meteoritter og små asteroider, som brenner opp i atmosfæren, som beveger seg i klodens nærhet.

- Alle asteroider vi kjenner til har mindre enn 0,01% sjans til å treffe jorda i løpet av de neste 100 årene, sier Paul Chodas, leder for et av NASAs romprogram, lokalisert i Pasadena, California.

Menneskeheten er trygg, i det minste for asteroider.

Følg asteroidens videre ferd på NASAs Twitter-konto, if u don't wanna miss a thing.

Kilder: NASA, Daily Record, Wikipedia

 REDDET VERDEN:  Bruce Willis og Ben Affleck reddet kloden fra en skummel asteriode. Foto: Scanpix
REDDET VERDEN: Bruce Willis og Ben Affleck reddet kloden fra en skummel asteriode. Foto: Scanpix Vis mer