NASA med historisk kunngjøring. Har funnet 1284 nye planeter

Ni kan være beboelige.

PLANET-BOOM: Tirsdag kveld kunngjorde NASA i en pressemelding at de ved hjelp av Kepler-teleskopet har funnet 1284 nye planeter. Hele ni av disse er teoretisk sett beboelige. Foto: NASA
PLANET-BOOM: Tirsdag kveld kunngjorde NASA i en pressemelding at de ved hjelp av Kepler-teleskopet har funnet 1284 nye planeter. Hele ni av disse er teoretisk sett beboelige. Foto: NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag kveld kunngjorde NASA i en pressemelding at de ved hjelp av Kepler-teleskopet har funnet 1284 nye planeter. Hele ni av disse er teoretisk sett beboelige.

Funnet er historisk da det langt på vei dobler antallet planeter funnet av det banebrytende teleskopet som ble satt i sving i 2009.

21 beboelige planeter Med dagens funn, er det totale antallet planeter kjent utenfor vårt solsystem på 3264. Et ganske dramatisk antall om man tar i betraktning at den første ble oppdaget i 1989.

Av de 1284 planetene går NASA ut fra at 550 består av stein som jorda. Det er ni av disse som befinner seg i den såkalte «beboelige sonen» der flytende vann kan forekomme.

Dermed er det totale antallet kjente planeter som teoretisk sett kan inneha liv, nå 21.

- Gir oss håp Ellen Stofan er sjefsforsker ved NASAs hovedkvarter i Washington. Hun understreker viktigheten av dette funnet.

- Denne oppdagelsen gir oss håp om at det kan finnes en ny jordklode der ute, sier hun.

I tillegg til de 1284 man med trygghet går ut fra er planeter, har teleskopet funnet ytterligere 1327 himmellegemer som det er mer enn 50 prosent sannsynlighet for er planeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer