TROR PÅ LIV:  Verden har kommet en lang vei siden det første teleskopet ble rettet mot nattehimmelen. Nå tror NASA at de vil finne utenomjordisk liv innen kort tid. Foto: Hubble, NASA, ESA, T.M. Brown
TROR PÅ LIV: Verden har kommet en lang vei siden det første teleskopet ble rettet mot nattehimmelen. Nå tror NASA at de vil finne utenomjordisk liv innen kort tid. Foto: Hubble, NASA, ESA, T.M. BrownVis mer

NASA: Om 20-30 år finner vi utenomjordisk liv

- Ikke forvent små grønne menn, sier sjefsforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra tidenes morgen har mennesker sett opp på nattehimmelen og lurt på om det er noe annet der ute. Nå tror NASAs sjefsforsker Ellen Stofan at vi snart kan få et svar, skriver Independent.

- Jeg tror vi kommer til å ha sterke indikasjoner om liv utenfor jorden innen et tiår, og at vi kommer til å ha definitivt bevis om 20-30 år, sa Stofan under en paneldebatt på tirsdag.

- Vi vet hvor vi skal lete Debatten tok for seg søket etter livsformer utenfor vår egen planet, samt økosystemer som kan gi grunnlag for disse.

- Vi vet hvor vi skal lete og hvordan vi skal lete. Vi er definitivt godt på vei, fortsatte forskeren og la vekt på hvor raskt ny teknologi springer frem. 

Stofan uttalte at romvesene ikke trengte å befinne seg så langt unna, kanskje så nærme som i vårt eget solsystem eller i Melkeveien. Stofan har med seg Paul Hertz. Han er direktør for NASAs astrofysikkavdeling, og har tro på at liv kan bli funnet der vi minst venter det.

NASA er for øyeblikket på utkikk etter livsformer i vårt solsystem, og utelukker heller ikke liv på iskalde måner med underjordiske sjøer.

Kan være rett rundt hjørnet - Vi kan se vann i skyer ute i rommet. Disse danner igjen planeter og solsystemer, og i tillegg kan det tenkes at vi finner former for liv som ikke er som oss, mente Hertz.

Han tror også at det kan finnes livsformer der ute, uavhengig vann og andre ting som mennesker trenger for å overleve.

NASA har tidligere uttalt at livsformene de leter etter kan være så nærme som på Mars.

- Når vi snakker om liv på månen Europa, så snakker vi ikke om så grønne menn. Vi kikker etter livets byggeklosser og små mikrober, ting som er veldig vanskelig å se fra avstand, sa Ellen Stofan den gangen.

 Optimist:  Ellen Stofan er forsker i NASA og har troen på at mennesket er nærme å kunne bevise liv i utenfor jorden. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP
Optimist: Ellen Stofan er forsker i NASA og har troen på at mennesket er nærme å kunne bevise liv i utenfor jorden. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP Vis mer