NASA: Om 20-30 år finner vi utenomjordisk liv

- Ikke forvent små grønne menn, sier sjefsforsker.

TROR PÅ LIV:  Verden har kommet en lang vei siden det første teleskopet ble rettet mot nattehimmelen. Nå tror NASA at de vil finne utenomjordisk liv innen kort tid. Foto: Hubble, NASA, ESA, T.M. Brown
TROR PÅ LIV: Verden har kommet en lang vei siden det første teleskopet ble rettet mot nattehimmelen. Nå tror NASA at de vil finne utenomjordisk liv innen kort tid. Foto: Hubble, NASA, ESA, T.M. Brown Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra tidenes morgen har mennesker sett opp på nattehimmelen og lurt på om det er noe annet der ute. Nå tror NASAs sjefsforsker Ellen Stofan at vi snart kan få et svar, skriver Independent.

- Jeg tror vi kommer til å ha sterke indikasjoner om liv utenfor jorden innen et tiår, og at vi kommer til å ha definitivt bevis om 20-30 år, sa Stofan under en paneldebatt på tirsdag.

- Vi vet hvor vi skal lete Debatten tok for seg søket etter livsformer utenfor vår egen planet, samt økosystemer som kan gi grunnlag for disse.

- Vi vet hvor vi skal lete og hvordan vi skal lete. Vi er definitivt godt på vei, fortsatte forskeren og la vekt på hvor raskt ny teknologi springer frem. 

Stofan uttalte at romvesene ikke trengte å befinne seg så langt unna, kanskje så nærme som i vårt eget solsystem eller i Melkeveien. Stofan har med seg Paul Hertz. Han er direktør for NASAs astrofysikkavdeling, og har tro på at liv kan bli funnet der vi minst venter det.

NASA er for øyeblikket på utkikk etter livsformer i vårt solsystem, og utelukker heller ikke liv på iskalde måner med underjordiske sjøer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.