Nasa planlegger mega-romskip som kan sprenge dommedags-asteroide

Mener vi må forberede oss på en katastrofe.

FORSVAR: Nasa planlegger et romskip som er stort og kraftig nok til å forsvare oss, om en stor asteroide skulle komme på kollisjonskurs med jorda. Her er asteroiden Lutetia avbildet. Foto: ESA 2010 MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/RSSD/INTA/UPM/DASP/IDA
FORSVAR: Nasa planlegger et romskip som er stort og kraftig nok til å forsvare oss, om en stor asteroide skulle komme på kollisjonskurs med jorda. Her er asteroiden Lutetia avbildet. Foto: ESA 2010 MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/RSSD/INTA/UPM/DASP/IDA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nasa har laget plantegninger for et kjernefysisk romskip som vil være i stand til å endre kursen eller sprenge en eventuell asteroide på kollisjonskurs med jorda.

Romorganisasjonen har delt noen av detaljene rundt Hammer-prosjektet (Hypervelocity Asteroid Mitigation Mission for Emergency Response), og kan blant annet røpe at romskipet kommer til å veie åtte tonn, melder The Telegraph.

Vil ta tid

Nasa har tidligere sagt at vi lever på lånt tid, og at det nesten er overraskende at vi ikke har måttet håndtere et slikt scenario allerede. De har egne programmer verden rundt som overvåker alle asteroidene med kurs mot jorda i solsystemet.

I fjor passerte en 30 meter lang asteroide ved navnet 2012TC4 kun 27 000 mil utenfor Antarktis. Flere astronauter gikk da ut til media og sa at dette var ubehagelig nære.

I de detaljerte planene som ble frigitt av Acta Astronautica regner Nasa og National Nuclear Secturity Administration på hvor lang tid det ville tatt å ødelegge en asteroide på 487 meter, og svaret de kom frem til var at det ville tatt sju og et halvt år å utvikle de nødvendige ressursene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer