NASA skjønner ingenting av disse: - Jeg kan ikke huske å ha sett noe som likner

Denne gåten har ikke NASA-eksperter greid å løse.

MANGE TEORIER: Disse hullene i polarisen 80 kilometer fra utløpet av Canadas lengste elv ble fotografert fra et av NASAQs forskningsfly 14. april. Foto: :nasa.gov
MANGE TEORIER: Disse hullene i polarisen 80 kilometer fra utløpet av Canadas lengste elv ble fotografert fra et av NASAQs forskningsfly 14. april. Foto: :nasa.gov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forskerne i den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har sett mer enn de aller fleste fra verdensrommet.

Men etter et «standardoppdrag» forrige lørdag uten spektakulære romskip og satellitter, sitter rutinerte isforskere igjen som spørsmålstegn om hvordan noen uforklarlige (så langt) huller i isen i Beauforthavet har blitt til.

For det er noen huller og runde figurerer på et helt vanlig oversiktsbilde av polaris i Arktis som skaper grå hår på kunnskapsrike hoder.

Bare en av forskerne sier han har sett noe som ligner tidligere. Men havisekspert Chris Polashenki er ikke blitt klokere på hva det kan være likevel.

Han løfter fram to av mange teorier som litt mer sannsynlig enn andre ideer: pustehull laget av sel, eller varme og kalde vannstrømmer som har «kræsjet» rett under isen.

Sist tirsdag la NASA ut bildet på sin hjemmeside som den store aprilgåten med spørsmål til publikum om hva det kan være.

Noen dager seinere har det kommet mange forslag, men ikke noen som forskerne har blitt overbevist av.

Det var forsker John Sonntag som var oppe med et P-3 forskningsfly for å kartlegge ismengden i Arktis for 10. året på rad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer