IKKE I ÅR: Bildet, fra 2012, viser et juletre i Nasaret. I år vil borgemesteren i byen avlyse julefeiringen, som følge av Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: Ammar Awad / Reuters / Scanpix
IKKE I ÅR: Bildet, fra 2012, viser et juletre i Nasaret. I år vil borgemesteren i byen avlyse julefeiringen, som følge av Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: Ammar Awad / Reuters / ScanpixVis mer

Nasaret avlyser julefeiringen:
- Gleden er tatt vekk

Gir Donald Trump skylda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Forrige uke anerkjente Donald Trump Jerusalem som hovedstad i Israel.

Dette får nå konsekvenser for julefeiringen i byen, som Jesus - ifølge den kristne Bibelen - tilbrakte barndommen i.

- Tatt gleden vekk

Borgemester i byen, Ali Salam har avlyst alle feiringer i byen, ifølge Times of Israel.

- Vår identitet og tro kan ikke debatteres. Avgjørelsen (til Trump) har tatt gleden vekk fra ferien - og vi avlyser derfor alle festlighetene i år, sier Salam, som selv er muslim.

Beslutningen ble annonsert via bystyret i Nasaret torsdag denne uka.

Nasaret er en av de helligste byer for kristne, også fordi erkeenglen Gabriel ifølge Lukasevangeliet i Bibelen skal ha vist seg for jomfru Maria der.

Den årlige julefeiringen i byen har pleid å tiltrekke seg mange turister.

Vil flytte ambassade

Det var onsdag forrige uke at Donald Trump sa at han ser på landet som en suveren nasjon som selv må få avgjøre hva som er deres hovedstad.

- I alle disse årene har presidenter som representerer USA nektet å offisielt anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Faktisk har vi nektet å anerkjenne en israelsk hovedstad i det hele tatt. Men i dag anerkjenner vi endelig det åpenbare. At Jerusalem er Israels hovedstad, sa Trump.

- Dette er bare en anerkjennelse av virkeligheten, sa den amerikanske presidenten, som også opplyste at han etter hvert vil flytte sitt lands ambassade dit.

- Jeg ber derfor også Utenriksdepartementet om umiddelbart å starte prosessen med å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

Anerkjennelsen ble allerede samme dag møtt av massive protester.

SKRYTEVIDEO: Trump la selv ut denne videoen på Twitter, hvor han håner de tre foregående presidentene for å ikke ha levert på sine valgløfter om Jerusalem. Vis mer