Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nasjonale prøver lagt ut på nettet

En anonym gruppe la onsdag kveld de nasjonale leseprøvene for 10. klassetrinn ut på nettet. Nettsiden ble imidlertid raskt stengt på grunn av stor trafikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøvene ble lagt ut på serveren til Geocities, som tilbyr gratis hjemmesideplass. Nettsiden ble imidlertid tatt ned etter kort tid fordi båndbredden var oppbrukt. Likevel kan tusenvis av elever ha fått tak i prøven, som alle tiendeklassinger skal gjennomføre torsdag.

Hvis ikke undervisningsminister Kristin Clemet (H) utsetter de nasjonale prøvene til neste år, truer den anonyme gruppen med å legge ut alle prøvene på internett. Men Undervisningsdepartementet kjenner ikke til trusselen.

«Vi krever at årets prøver blir utsatt til neste år og at elevene blir tatt med på råd når det gjelder egen utdanning» heter det i en e-post som er sendt ut til forskjellige avisredaksjoner.

Alle tiendeklassinger skal gjennomføre prøven torsdag.

- Vi er helt ukjente med hvem de er, hvilke krav de stiller og hva de ønsker. Vi har bare hørt om dette gjennom mediene, sier seniorrådgiver Karin Steenstrup i Undervisningsdepartementet til NTB.

Leder i Elevorganisasjonen, Solveig Tesdal, sier til NTB at hun ikke kjenner til aksjonen. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media