Nasjonalhelten tilbake der han skjøt og drepte terroristen: Hyllet av nasjonalforsamlingen

Den gråhårede bestefaren gjorde alt riktig da alt så som svartest ut.

HYLLES: Parlamentets vokter Kevin Vickers. REUTERS/Chris Wattie/NTB Scanpix
HYLLES: Parlamentets vokter Kevin Vickers. REUTERS/Chris Wattie/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da det brøt ut full panikk i Canadas nasjonalforsamling og flere titalls skudd ble hørt, var det én mann som gjorde akkurat den han skulle.

Den gråhårede bestefaren Kevin Vickers har en ren seremoniell rolle som parlamentets vokter, men da alt så som svartest ut i går tok den snarrådige eks-politimannen seg inn på sitt eget kontor og hentet tjenestevåpenet sitt, slik Washingon Post rapporterer hendelsen.

Sekunder etterpå hadde den 1,93 høye Vickers med stødig hånd og et iskaldt avtrekt skudd nøytralisert terroristen inne i parlamentet.

Deretter ringte han moren sin for å si han hadde det bra.

Hyllet av hele parlamentet CNN skriver i dag at Canadas politikere i dag igjen møttes i parlamentet. Det første de gjorde var å gi helten Vickers stående applaus.

Han ble også hyllet av flere ministere i går.
- Jeg er i trygghet og svært takknemlig for vokter Kevin Vickers og våre sikkerhetsstyrkers modige handlinger for vår sikkerhet, skrev veteranminister Julian Fantino på Twitter.

- Takk gud for vokter Kevin Vickers og våre sikkerhetsstyrker. Ekte helter, sier justisminister Peter MacKay.
- Du bør ikke kødde med ham I et intervju med CBC sier Vickers' bror, John Vickers, at han ikke kunne ha vært stoltere av broren sin.

- Han har alltid tjent sitt folk og sitt land.

Heltens fetter, Keith Vickers, mener heltedåden Canada har fått høre om, er typisk for hans fetter, parlamentets vokter.

- Han er en folkelig fyr, men du bør ikke kødde med ham, sier han.