NASJONALISTER:  Etter denne demonstrasjonen i den bulgarske byen Plovdiv, rundt 100 kilometer sør for Sofia, prøvde noen demonstranter å storme en moské. Forsøket ble forhindret av politiet. Foto: Stringer / AFP Photo
NASJONALISTER: Etter denne demonstrasjonen i den bulgarske byen Plovdiv, rundt 100 kilometer sør for Sofia, prøvde noen demonstranter å storme en moské. Forsøket ble forhindret av politiet. Foto: Stringer / AFP PhotoVis mer

Nasjonalister forsøkte å storme moské i Bulgaria

Politiet måtte slå ring om bygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 120 personer ble pågrepet da steinkastende nasjonalister og fotballpøbler forsøkte å storme en moské i den bulgarske byen Plovdiv.

Flere skadd Myndighetene opplyser at bråkmakerne ropte rasistiske slagord.

- En politimann og flere demonstranter ble skadd. Over 120 ble pågrepet, sier innenriksdepartementets talsmann Svetlozar Lazarov til TV-kanalen bTV.

Han sier politiet klarte å hindre en storming av moskeen ved å danne en kjede rundt den. Bråket begynte mens fredagsbønnen pågikk i moskeen.

Etter demonstrasjon Hendelsen fant sted etter en demonstrasjon utenfor en ankedomstol i Plovdiv, som er Bulgarias nest største by. Omkring 2.000 nasjonalister og fotballpøbler krevde at domstolen omgjør en avgjørelse om å tilbakeføre en gammel moskébygning i byen Karlovo til stormuftien i landet. Bygningen ble tatt over av staten i starten av forrige århundre.

Den åndelige lederen for den muslimske minoriteten i Bulgaria har gått til 26 rettssaker for å få tilbake 29 eiendommer i bulgarske byer de siste årene. Det har ført til reaksjoner i deler av Bulgarias befolkning av ortodokse kristne. (©NTB)