STYRELEDER: Styreleder Henrik Lunde i Vepsen.org håper politiet reagerer raskt på anmeldelsen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
STYRELEDER: Styreleder Henrik Lunde i Vepsen.org håper politiet reagerer raskt på anmeldelsen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Nasjonalsosialist anmeldt for trusler

Postet meldinger på sosiale medier som fortalte om knivbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettstedet Vepsen.org har anmeldt en nasjonalsosialist bosatt i Trondheim, for det redaksjonen på nettstedet mener er en rekke trusler fremsatt på mannens twitterkonto.

Vepsen.org skriver daglig om ekstremister i Norge og utlandet. Postene på twitterkontoen, som er offentlig for andre lesere, er skrevet i løpet av de siste to dagene.

Forventer reakasjon - Her får politiet bare gjøre kort prosess. Vi forventer at det gripes inn konsekvent når voldelige ekstremistmiljøer truer en fri presse. Vi er svært glade for den håndfaste håndteringen av jihadistmiljøet, og regner med at politiet vil behandle truende nazister på samme måte, sier redaktør Henrik Lunde til nettstedet.

Dagbladet har vært i kontakt med mannen, som nekter å kommentere anmeldelsen.

Mannen som er anmeldt er tilknyttet Den norske motstandsbevegelsen, en liten gruppe nasjonalsosialister som inngår i en paraply sammen med svenske og finske grupper.

Det svenske sikkerhetspolitiet SÄPO har utpekt gruppens svenske søsterorganisasjon til å være sentral i det svenske «hvit makt»-miljøet.

- Kniv i strupen Dagbladet har lest de aktuelle meldingene på det sosiale nettstedet Twitter. Mannen henviser flere ganger til Vepsen.org sin egen twitterkonto, mens han innimellom omtaler vepser som skadedyr og bør som dyr som bør angripes med en kniv.

«Detta skadedjur bör avlägsnas från din närhet. Kniv i strupen eller magen är det enda rätta.», står det i en melding.

En annen post lyder: «Vepsen er et aggressivt skadedjur och när den kommer hetsande bör man skära halsen av den.»

- Vi godtar ikke trusler og anmelder dem konsekvent, sier redaktør i Vepsen, sier Bjørn Fjærli til nettstedet.