Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nasjonalt nødnett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen Stoltenberg følger opp avgåtte Odd Einar Dørums arbeid for å skaffe Norge et sikkert nødnett. For tida vurderes tilbudene fra fem ulike tilbydere på et felles nett for politi, brannvesen og ambulanse. I dag kommuniserer disse etatene på eksisterende nett med analog teknologi som i liten grad lar seg oppdatere til dagens krav. Overgangen til et eget, landsomfattende digitalt nett er et stort, men nødvendig løft. Beregnet kostnad for etablering av 2000 sendere og nye radioer er på 3,6 milliarder kroner, men vil ikke være landsdekkende før i 2009.

Et eget nødnett sikrer at sambandet ikke bryter sammen under stor belastning når det er mest behov for kommunikasjonen. Vi er enige med tidligere statsminister Kåre Willoch som mener det har tatt for lang tid å etablere dette nettet. Det er fem år siden Sårbarhetsutvalget som Willoch ledet, la fram sin innstilling der utvalget pekte på svakhetene i dagens nødsamband.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!